Medi ambient

Societat

Projecte per augmentar la recollida selectiva de residus a Boí Taüll

El nou sistema s'implantarà a l'estació d'esquí i als establiments de restauració, amb formació per als responsables i els treballadors del complex

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i l'empresa Boí Taüll han formalitzar un acord per la posada en marxa del projecte destinat a la millora de la gestió de residus al complex. El nou sistema s'implantarà tant a l'estació d'esquí com als establiments de restauració i pretén convertir-se en un referent per a les altres estacions del Pirineu.

Es tracta d'un projecte pilot en el qual intervenen l'entitat Ecoembes i l'Agència de Residus de Catalunya i que dona continuïtat a la campanya iniciada fa mesos, dirigida al sector de l'hostaleria, a la qual s'han adherit 39 dels 78 establiments de la comarca. La campanya Compromís de reciclatge planteja un reforç positiu per als adherits, ja que ofereix un descompte del 5% en la taxa de gestió de residus aplicada a l'establiment corresponent.

A través del nou acord amb l'estació d'esquí es pretén portar a terme diverses accions que permetin augmentar i controlar els percentatges de recollida selectiva en matèria orgànica, envasos lleugers, paper, cartó i vidre. Per fer-ho, s'incrementarà la freqüència de recollida, es farà una neteja i un manteniment dels contenidors i el seu entorn, s'aplicarà una millora en la dotació de contenidors amb nous sistemes de compactació i s'impartirà formació als treballadors i responsables del complex per assegurar una correcta participació.

El president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, ha explicat que “és una gran oportunitat per implantar una estratègia mediambiental a les estacions d'esquí que permeti fer-les més sostenibles i que convidi els visitants a divertir-se alhora que són respectuosos amb l'entorn”. El director de Boí Taüll Resort, Xavier Gonzàlez, ha dit: “Comprometre's a conservar el medi ambient és fonamental per minimitzar l'impacte paisatgístic de les nostres instal·lacions i contribuir a un major respecte cap a la naturalesa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona