Medi ambient

Nutrició

L'IRTA posa els peixos a dieta

El centre lidera un projecte per millorar l'alimentació de l'orada i el reig

DIETAplus busca un model de negoci més sostenible

Els peixos també estan a dieta. En aquest cas, hi estan per respondre a les necessitats de la indústria. L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) lidera un projecte per desenvolupar pinsos que puguin millorar el sistema immunològic i la resposta a l'estrès de dues espècies: l'orada –amb una gran pressió perquè se'n millori la productivitat– i el reig, cada cop amb més penetració al mercat.

DIETAplus busca un model de negoci sostenible i, alhora, beneficiós per al consumidor. Amb la indústria aqüícola es pretén intensificar els sistemes de producció, i la salut dels animals en cultiu és clau. El projecte el finança el Ministeri d'Agricultura i té la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Institut d'Investigació i Formació Agrària i Pesquera (Ifapa), la Universitat de Màlaga i la Universitat de Múrcia. Les empreses del sector –Tecnovit, Maresa, Andrés Pintaluba, Biomar i Natac Biotech– dónen suport tècnic al projecte que, de moment, ha estat dotat amb 626.220 euros.

Amb la investigació es vol millorar la competitivitat del sector aqüícola espanyol posant en pràctica dietes funcionals que millorin l'estat general de l'animal així com la resistència a episodis d'estrès i potencials agents infecciosos. També, millorar el producte final, sense comprometre el rendiment de creixement. En aquest context, buscaran additius que augmenten la resposta dels peixos en aquestes situacions. DIETAplus va ser seleccionat entre 8 propostes. En van finançar dues més per millorar la genètica de l'orada i la diversificació optimitzant el cultiu de círvia. A l'octubre es posaran en comú els resultats obtinguts durant la primera anualitat.

Des del centre de recerca especialitzat en cultius i ecosistemes aquàtics de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), l'IRTA treballa amb corbines, llenguados, orades, llobarros, algues i altres espècies microscòpiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona