Medi ambient

medi ambient

mineria

El permís per a l'extracció d'or a Queralbs, al ralentí

Mines de la Generalitat espera l'estudi ambiental sobre l'impacte de les prospeccions prèvies

El poble serà seu del col·loqui transpirinenc sobre l'aprofitament dels recursos naturals pirinencs

La decisió sobre la concessió dels permisos per fer prospeccions d'or en diversos punts de la vall de Ribes no serà imminent. La direcció general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial està en espera de l'informe ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest informe sol trigar, segons fonts pròximes a aquest organisme de la Generalitat. I això és important, perquè és un informe preceptiu en relació amb el permís que ha demanat l'empresa Projectes d'Investigació Serentill.

Tot plegat dona més sentit encara al Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs, que es durà a terme entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre a Queralbs, organitzat pel Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, la Diputació de Girona, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i l'Aran, el Centre d'Estudis Ribagorçans, la Societat Andorrana de Ciències i l'Institut Ramon Muntaner. Aquest col·loqui tractarà sobre l'aprofitament dels recursos naturals del Pirineu. “Volem analitzar com la riquesa natural dels Pirineus ha condicionat la història dels diferents territoris, les activitats productives predominants, les dinàmiques poblacionals, les polítiques públiques, els intercanvis culturals i la vida quotidiana”, han declarat fonts de l'organització.

Els recursos naturals en relació amb el territori, la vida quotidiana i les tradicions i les perspectives de futur són els àmbits d'estudi d'aquest col·loqui transpirinenc. La presentació de comunicacions s'ha de fer abans del 16 de juliol vinent a [email protected] i la inscripció s'ha de fer a www.irmu.org/projects/transpirinencs .

LA DATA

16.07.17
és el dia en què
es tanca el termini per presentar les comunicacions i pòsters del col·loqui internacional.

Menys quadrícules mineres

Serentill ja ha renunciat a investigar les zones incloses en el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser per reduir l'impacte del projecte i “facilitar” la tramitació de permisos pertinents. De les 261 quadrícules mineres afectades pel projecte d'investigació –unes 8.000 hectàrees de sis municipis–, l'empresa ha decidit excloure'n una seixantena Això ho recull la documentació ambiental que ha fet arribar als departaments implicats en la concessió o derogació dels permisos pertinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona