Medi ambient

Conseqüències del temporal

El Baix Maresme espera ajuts pels aiguats de fa mig any

Vilassar de Mar i Cabrils avancen els diners de les actuacions a les rieres malmeses i Cabrera confia començar abans de l'estiu

S'han concedit els 700.000 euros de la Generalitat i obres per un milió de la Diputació

Espavilar-se pel seu compte. Això és el que han fet els tres municipis del Baix Maresme més afectats pels aiguats de l'octubre passat en espera de rebre els ajuts promesos per la Generalitat i la Diputació. Mig any després Vilassar de Mar, Cabrera i Cabrils esperen impacients les subvencions que es van anunciar per afrontar des dels municipis les actuacions d'emergència a les zones malmeses. “És evident que el concepte d'urgència no existeix. Anant bé començarem les obres abans de l'estiu”, assenyalava Jordi Mir, l'alcalde de Cabrera de Mar (PDeCAT), on s'ha de refer un mur a la riera d'Agell, millorar el torrent del Molí i l'escullera que protegirà els talussos a la riera de Cabrera. Unes actuacions que no han començat, en espera de disposar dels ajuts de la Generalitat, que destinarà 200.000 euros al municipi. La partida extraordinària que va anunciar l'Agència Catalana de l'Aigua per un import de 700.000 euros a repartir entre els tres pobles es gestiona des del Consell Comarcal. “Els ajuts els tenim confirmats, però falta fer la tramitació de projectes i adjudicació de les obres”, assegura el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Josep Triadó, que comparteix el neguit i la llarga espera. “Hi ha la voluntat d'obrir una línia que ens permeti actuar ràpidament i a la qual els ajuntaments s'acullin quan hi ha catàstrofes com les dels aiguats”, afirma Triadó, que lamenta que l'ACA hagi deixat d'invertir en el manteniment de les rieres.

Altres municipis com Vilassar de Mar i Cabrils han decidit actuar pel seu compte i un cop fets els treballs reclamar els ajuts. “Esperem que es resolgui ja perquè fa massa que dura i la despesa és prou important amb unes finances ja tocades”, afirmava el regidor d'Urbanisme de Vilassar de Mar, Àngel Font. El consistori ha assumit les obres per un import de 250.000 euros a la riera d'en Cintet, on es treballa des de fa un mes per refer els murs. Al polígon industrial, però, s'ha d'actuar també per refer un mur descalçat, amb un cost de 400.000 euros. Una inversió que preveuen finançar amb els ajuts que els ha concedit la Diputació i a la qual s'han acollit diversos municipis afectats pels aiguats, entre els quals també hi ha Premià de Mar.

A Cabrils, segons va explicar l'alcaldessa, Lina Morales (PDeCAT), la Diputació assumirà el cost per refer el torrent de la Vinya, que va quedar impracticable per als veïns. S'hi destinaran 600.000 euros i el projecte i les obres aniran a càrrec de la Diputació. L'actuació al torrent Roldós, per al qual comptaven amb 120.000 euros dels ajuts de l'ACA, la inclouran en el projecte de millora de la riera de Cabrils que tenen pendent d'executar. “És per no fer feina doble”, assenyala l'alcaldessa, que lamenta “l'abandonament” dels ajuntaments per afrontar catàstrofes.

LES FRASES

És evident que el concepte d'urgència no existeix. Anant bé començarem les obres abans de l'estiu
Jordi Mir
alcalde de cabrera de mar (PDECAT)
Les obres que vam haver de córrer a fer ningú les assumeix tot i que envien factures a tothom
Lina Morales
alcaldessa de cabrils (PdecAT)
Estem esperant rebre la subvenció perquè la despesa és important per al consistori
Àngel Font
regidor d'urbanisme de vilassar de mar (eRC)
Els ajuts els tenim concedits, però ara estem tramitant projectes i les adjudicacions
Josep Triadó
conseller de medi ambient del consell comarcal (PDEcat)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona