Medi ambient

medi ambient

control de plagues

Batudes i patrulles mixtes per reduir la població de senglars a l'Alta Ribagorça

Caçadors, pagesos, el Consell Comarcal i els Agents Rurals es coordinen per reduir els danys en l'agricultura i gestionar la proliferació d'aquests animals

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça va reunir dimarts a la tarda els representants del sector de la caça, de la pagesia i de l'administració per tal coordinar esforços i reconduir el malestar que ha generat la proliferació de senglars i els danys que provoca en l'agricultura i la pagesia. El resultat de la reunió, segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, és que les tres parts implicades en el problema, tot i tenir diferents opinions i interessos, treballaran plegades “per millorar l'eficàcia en la lluita contra la proliferació de senglars i les destrosses que provoquen”.

Un dels resultats de la reunió ha estat l'autorització, “en cas que la situació ho demani”, de batudes excepcionals per disminuir la població de senglars quan aquesta sigui tan nombrosa que estigui provocant danys. Segons el director dels serveis territorials d'Agricultura de Lleida, Ferran de Noguera, “cal la implicació de tot el sector per posar en comú qui ha de fer cada cosa per poder ser més efectius i combatre els danys a l'agricultura garantint la seguretat de les persones”. El director dels serveis territorials també es va comprometre a determinar molt bé qui assumeix les responsabilitats dels danys en funció la tipologia d'àrea de caça”.

Durant la reunió també es va valorar la possibilitat de recórrer a patrulles mixtes (pagesos, caçadors i administració). Però això només “quan la situació ho requereixi i no com una primera opció”, segons Ferran de Noguera. Així mateix, tant els privats com l'administració es van comprometre a treballar per eliminar les zones lliures que estan més desprotegides dels atacs, i escollir l'opció d'àrees locals de caça per poder actuar amb més celeritat.

“Hi havia una preocupació important, i vam decidir impulsar aquesta trobada per mirar de treballar plegats i coordinats”, ha explicat Josep Lluís Farrero. Els senglars han proliferat per l'abandonament dels prats, cosa que fa incrementar les àrees forestals, i la reducció de la pràctica de la caça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona