Medi ambient

Territori

Promouen a la demarcació l'educació ambiental amb 15 sortides guiades gratuïtes

Es podran fer les visites amb motiu de la inauguració de l'exposició ‘Camins de natura, itineraris vitals' a l'edifici de la Generalitat de Girona

Qualsevol persona interessada ja pot inscriure's en algun dels quinze itineraris de natura guiats i gratuïts arreu de les comarques gironines que s'han organitzat els caps de setmana del maig a l'agost amb motiu de l'arribada a la demarcació de l'exposició Camins de natura, itineraris vitals, inaugurada ahir a l'Espai Santa Caterina de l'edifici de la Generalitat a Girona.

Són quinze dels 52 recorreguts inclosos en una exposició, que, com recordava ahir el delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, pretén donar valor als itineraris naturals, però també “fer memòria del concepte d'educació ambiental”. En aquest sentit, Casadesús, que és de Ripoll, recordava ahir com, quan era petit, el Ter baixava marró per aquest municipi, amb escuma i una pudor tan forta que obligava a tancar les finestres de les cases properes i que era habitual trobar molts racons convertits en abocadors incontrolats. “Això que ara és impensable és gràcies al fet que hi ha hagut una millora molt gran de l'educació ambiental”, hi afegia Casadesús.

De fet, l'exposició, que té com a comissari Albert Torras, explica la necessària relació i implicació que les persones han de tenir amb la natura, en el seu desenvolupament i conservació, tenint en compte els vincles i les dependències existents.

L'exposició va començar el recorregut el 2015 al Palau Robert de Barcelona, coincidint amb els 40 anys de la creació del primer itinerari de natura de Catalunya i de l'Estat, i amb els 30 anys de la creació de la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCAE), el 1985. El president d'aquesta entitat, Josep Espigulé, va ser present ahir en la inauguració de l'exposició a Girona i va recordar també com quaranta anys enrere no hi havia parcs naturals al territori català i com l'educació ambiental ha experimentat una gran transformació els darrers anys. “Abans no es veia ningú passejant amb prismàtics”, va dir com a exemple d'aquest canvi. La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, que va donar per inaugurada l'exposició, va recordar també el compromís del govern català amb el desenvolupament sostenible, però també la necessària implicació de la societat civil per fer-ho possible.

LA XIFRA

15
itineraris
s'han programat des del 7 de maig fins al 20 d'agost, sempre durant el cap de setmana.

De dificultat baixa o mitjana

Explica Gisela Picanyol, del grup encarregat de coordinar les sortides i sòcia de l'SCEA, que tots els itineraris són duts a terme per entitats que treballen l'educació ambiental a les comarques gironines i que algunes d'aquestes sortides es fan dins de parcs naturals. “Permeten descobrir racons d'una manera diferent; a part de caminar, també es fa alguna activitat per donar a conèixer els valors naturals específics de cada zona”, va dir Picanyol mentre recordava que a la web es detalla cada sortida i el seu grau de dificultat, que és baix o mitjà perquè la idea és que puguin ser sortides familiars. Només cal inscriure's a la web per aspirar a alguna de les sortides programades, com ara els racons amagats de la vall de Sant Daniel, la biodiversitat de les Guilleries, el paratge de Tudela al cap de Creus, les gorgues del Freser, la tortuga de l'Albera o el sender Joan Maragall a la Fageda d'en Jordà, entre d'altres. Les sortides han estat finançades per la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona