Neix una coordinadora que vol que es limiti l'autorització de parcs eòlics a les Garrigues

Les Garrigues per una Eòlica Sostenible. Aquest és el nom de la nova coordinadora d'àmbit comarcal que van constituir fa unes setmanes diversos veïns i membres d'entitats cíviques de la zona, i que es va presentar ahir a Tarrés (Lleida). Segons van concretar els seus integrants, l'objectiu de l'entitat és que «es reguli i es controli la instal·lació de parcs eòlics al territori per evitar-ne una allau», i encara més «tenint en compte que el govern de la Generalitat treballa en l'elaboració del mapa de les zones de desenvolupament prioritari (ZDP) de parcs eòlics: és a dir, els indrets on es donen les condicions òptimes per a l'emplaçament d'instal·lacions d'entre 10 i 50 MW de potència elèctrica».

Des de la coordinadora, a part d'això, es va deixar clar que no s'oposen a l'energia eòlica, si bé es va subratllar que reclamen que els nous parcs s'instaurin a partir d'uns criteris de racionalitat; que s'estableixi un màxim de potència que es podria instal·lar a la comarca –les Garrigues té aprovats o en tramitació 14 parcs eòlics–; i que les empreses promotores augmentin la recompensa que donen al territori –ajuntaments i propietaris dels terrenys– a partir dels beneficis de la producció que obtenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona