Medi ambient

El porta a porta arribarà a Riudellots al novembre

L’Ajuntament canviarà el model de recollida per millorar el reciclatge i estalviar-se diners pels residus que van a l’abocador

L’equip de govern preveu que no hi hagi contenidors a la via pública

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva canviarà el model de recollida i instaurà el porta a porta a partir del dilluns 27 de novembre. Aquesta és la data prevista perquè els veïns treguin al carrer cada dia una cosa diferent, incloent-hi el vidre. D’aquesta manera, la voluntat del consistori és que no hi hagi cap contenidor a la via pública.

La setmana passada responsables de l’Ajuntament i de l’empresa pública Nora, que vetlla per la neteja viària i la recollida de residus, van explicar als veïns, als comerciants i a representants de les empreses del polígon què suposarà el porta a porta. La regidora de Medi Ambient, Carme Camps (CiU), confia que els veïns s’adaptin als nous hàbits en poques setmanes.

A Riudellots tenen un percentatge d’un 36% en reciclatge, un dels més elevats de la comarca, i confien arribar a un mínim d’un 75% amb el porta a porta. Nora, l’empresa en què participen el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Blanes, continuarà responsabilitzant-se de la recollida a Riudellots, amb el canvi. El nou sistema fa apujar el cost al començament, però l’estalvi progressiu que hi ha en el cànon ambiental –els diners per dur residus a l’abocador– ho fan més rendible.

El porta a porta inclourà el plàstic, el paper i el cartró, el rebuig, l’orgànica i el vidre. El sistema s’estendrà al nucli urbà i a les urbanitzacions de Can Jordi, Mas Joals i el sector Ponent. Les masies i els disseminats disposaran d’una clau –amb acreditació prèvia– per anar a deixar les deixalles a les quatre àrees tancades previstes. Els veïns que tinguin gespa o arbrat a casa podran disposar d’un contenidor de restes vegetals.

Més municipis

Riudellots (2.024 habitants) és un municipi més que s’afegeix a la llista dels que han optat pel porta a porta. Al novembre, també pretenen fer-ho Sant Hilari Sacalm (5.570) i Breda (3.722), i a principis del 2018 hauria de començar Santa Coloma de Farners (12.583).

LA XIFRA

4
àrees
tancades per a cubells i contenidors hi haurà per a masies i disseminats, preveu l’equip de govern, de CiU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona