Medi ambient

Medi ambient

El Gaià va dur aigua 144 dies entre el 2015 i el 2016

L’acord entre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’empresa Repsol que va permetre el retorn del cabal del riu Gaià gràcies a l’alliberament d’aigua des del pantà del Catllar va suposar l’alliberament de 0,7 hectòmetres cúbics d’aigua entre l’octubre del 2015 i el setembre del 2016, xifra que constitueix un 16% del cabal que va entrar a l’embassament, segons el darrer balanç de l’acord fet públic.

En concret, durant aquest període, pel tram baix del riu Gaià va baixar aigua durant 144 dies, el que suposa un 39% de l’any hidrològic. Tot i això, el fet que es tractés d’un any amb escasses precipitacions va impedir que es fes un alliberament de cabal més gran i de tipus generador.

L’acord entre l’ACA i Repsol estableix que la companyia alliberarà aigua del pantà pel curs baix del riu a partir d’una determinada cota. El pantà es va construir als anys setanta i és propietat de la companyia, que n’utilitza l’aigua acumulada per a tasques de refrigeració de les seves plantes petroquímiques del Tarragonès.

L’ACA, per la seva banda, aprofitarà el projecte europeu Smires Cost Action per fer una anàlisi de l’estat geomorfològic del riu des de l’embassament del Catllar fins al mar, per així valorar els hàbitats fluvials que permet mantenir els cabals alliberats. Els estudis es faran abans de finals de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona