Medi ambient

Tracten els arrossars per frenar els mosquits

Amb la calor, els mosquits es fan notar, especialment en zones humides com el delta de l’Ebre, la més gran a Catalunya. Per combatre’n la població, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) programa tres tractaments als arrossars a l’entorn dels nuclis i urbanitzacions del Delta. Amb una metodologia antilarvària, es tracten els arrossars per combatre els mosquits que hi creixen.

Aquesta setmana s’ha iniciat el primer dels tres tractaments, en un total de 2.100 hectàrees d’una desena de municipis, començant per l’hemidelta esquerre i acabant al marge dret del riu. Els tractaments programats s’allargaran fins a mitjan agost.

Paral·lelament, el Copate també actua contra el mosquit litoral, que pon els ous al fang d’espais naturals. Té un comportament més agressiu i, també, més imprevisible. El seu desenvolupament depèn de les condicions meteorològiques i del nivell de l’aigua, amb un creixement ràpid quan queden inundats els espais naturals.

Mitjançant avionetes, el Copate actua als llocs de cria, a través de la molècula BTI, una toxina d’origen biològic que, un cop ingerida, provoca la mort de les larves. La diversitat d’espècies, algunes amb un desenvolupament més ràpid i imprevisible, dificulta la programació de tractaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona