Medi ambient

Metereologia

L’infocat, en prealerta a vint-i-cinc comarques

Avui, Protecció Civil recomana ser molt prudents, pel risc d’incendis i la intensitat de la calor

Els bombers han remullat avui la zona afectada pel foc de Vallbona de les Monges

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per avui, per l’elevat risc d’incendi forestal a 25 comarques catalanes. També hi ha vigent un avís de calor intensa sobretot a les comarques de Ponent, la Catalunya Central i el prelitoral de Barcelona.

La decisió de posar en prealerta el pla INFOCAT per demà es va prendre dilluns durant la reunió del Comitè Tècnic del pla, en què ja es va preveure que la situació es podia complicar de cara a finals de setmana per la combinació dels fenòmens de temperatures elevades i sequera acumulada. A la reunió van assistir-hi membres de Protecció Civil, del cos de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Servei Meteorològic de Catalunya, Sistema d’Emergències Mèdiques, Diputació de Barcelona, Secretariat de Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal i CAT112.

Les comarques més afectades pel risc d’incendi forestal avui són les següents. A la demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental. A la Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Moianès i Solsonès. A Girona: Gironès, Pla de l’Estany i Selva. A Lleida: Garrigues, Segrià, Segarra, Noguera i Urgell. A Tarragona: Alt Camp, Baix Penedès i Priorat. A Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Es demana a la ciutadania anar amb molt de compte, evitant qualsevol situació de risc i alertar ràpidament al telèfon d’emergències 112 si es veu una columna de fum. Protecció Civil recorda també que cal extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, o deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop.

D’altra banda, amb l’avís de calor Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania informar-se de com fer front a aquestes altes temperatures, evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua, encara que no es tingui set. També cal tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor, com la gent gran, els nadons o els malats crònics, i es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

D’altra banda, Durant tota la nit dues dotacions han remullat l’incendi de Vallbona de les Monges, on ahir es van cremar 15 hectàrees. Aquest matí, una tercera dotació valorarà l’estat de l’incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona