Medi ambient

Municipal

Ipcena vol mantenir nius de cigonya a la catedral

Ipcena demanarà al Departament de Territori i Sostenibilitat que “prioritzi el dret de conservació de la biodiversitat, davant l’interès del bisbat de Lleida en la seva petició de treure nius de cigonya de la catedral nova de Lleida”.

L’entitat ecologista assegura que el capítol de la catedral de Lleida i l’empresa Stop Cigonyes han demanat “sostreure tots els nius de la catedral de Lleida, malgrat que les cigonyes hi viuen des dels anys 80 de manera ininterrompuda”, diu Ipcena.

La disputa entre el capítol i els ecologistes ja fa anys que dura, ja que els gestors del monument entenen que l’excés de nius de cigonyes fa malbé la coberta, ha provocat desperfectes i posa en risc la seva estructura i seguretat. Així, va contractar una empresa especialitzada per situar sistemes que evitin els nius, cosa que no s’ha aconseguit fins ara.

Per part d’Ipcena es defensa la compatibilitat entre la seguretat i la conservació de la catedral i la preservació de la colònia de cigonyes. Segons els ecologistes, “farem tot el que estigui a les nostres mans per impedir l’expulsió de les cigonyes” de la catedral lleidatana. El bisbat assegura que s’ha demanat permís per retirar una desena de nius, construïts per les cigonyes en els darrers mesos, coincidint amb el període de reproducció. L’Església pretén fer actuacions de manteniment a la coberta.

Clàusules socials en els contractes de Sant Feliu

L’Ajuntament aprova definitivament el pla de rescat social per assegurar drets a tots els ciutadans i disminuir la pobresa

El pagament segons la renda familiar s’estén a més serveis

Sant Feliu de Llobregat
 

Palafrugell cobrarà als veïns que ocupen el carrer al litoral

LLAFRANC
 

Dubtes de la Paeria sobre el parc comercial de Carrefour

Lleida
 

L’espai naturalitzat de la plaça Moragas de Premià, a punt per obrir aquest mes

Premià de Mar
 

Eixamplaran el pont sobre la riera Bullidors de Fontajau per fer-hi una vorera

girona
 
SEGURETAT

Nova campanya de control de velocitat, d’abast europeu

 

Una dècada d’ajudes agroambientals

Alella
 
JAUME RAMOT
NATURALISTA I PRESIDENT DEL GRUP DE NATURA STERNA DE LA VALL D’ARO

“Un poble és ric si cuida el seu capital natural”

castell-platja d’aro
 

Ple d’empreses volen fer la nova Oficina d’Atenció Ciutadana

Lleida