Medi ambient

municipal

platges

Badalona explicarà la causa de les banderes vermelles

L’increment del nombre de dies en què ha estat prohibit el bany i la proliferació de sòlids flotants a la platja ha fet créixer el malestar

L’Ajuntament té previst convocar el Fòrum del Medi Ambient al setembre

El govern municipal de Badalona explicarà al Fòrum del Medi Ambient l’origen i les possibles solucions als episodis de bandera vermella que hi ha hagut darrerament a les platges de la ciutat per la presència de sòlids flotants a l’aigua. El regidor de l’àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, reconeix que des de l’Ajuntament no es pot solucionar el problema però assegura que són conscients de la importància de la situació i de la inquietud ciutadana que generen les banderes vermelles. Per això manté que “cal ser molt rigorosos i donar explicacions públicament” i fer-ho exposant tota la informació en un aspecte tècnic de què disposen. Mañas ha avançat que la sessió extraordinària del Fòrum del Medi Ambient es farà al setembre i serà oberta a tots els ciutadans.

El dels sòlids flotants és un problema recorrent si bé és cert que en els darrers dos anys no ha tingut tant d’impacte com aquest estiu. Tot i que el 90% d’aquesta temporada el resultat de les analítiques ha donat una qualitat d’aigua excel·lent per al bany, sí que s’ha notat un increment del nombre de sòlids flotants més enllà dels dies amb bandera vermella.

L’any 2014, l’Ajuntament va constituir la comissió de treball per estudiar la presència de sòlids flotants a les platges de Badalona formada per polítics i tècnics. El grup de treball va concloure que l’origen dels sòlids era divers i que, tot i que es tracta d’un fenomen generalitzat, té especial incidència a Badalona per la seva localització, pels vents i pels corrents marins i també per les característiques de la xarxa de sanejament. El regidor recorda que des del setembre del 2015 el govern municipal reclama a l’AMB una solució per al col·lector interceptor de Llevant.

LA FRASE

La platja és el més important que tenim, cal ser molt rigorosos i donar explicacions públicament
Àlex Mañas
regidor de badalona pròspera i sostenible

Vuit banderes vermelles aquest estiu

Aquest estiu, les platges de Badalona han lluït la bandera vermella vuit cops, sis per episodis de pluja i dos per la fallada del sistema de sanejament. Al llarg del litoral badaloní hi ha tretze sobreeixidors per on surt l’aigua residual barrejada amb aigua de pluja en cas de pluges fortes quan el col·lector interceptor de Llevant, que porta les aigües residuals cap a la depuradora del Besòs, no té suficient capacitat per conduir el gran volum d’aigua i la qualitat del mar queda alterada per contaminació microbiològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona