Medi ambient

municipal

Arenys de Mar té a punt el buidatge de la sorra de la riera

L’obertura de la desembocadura començarà quan acabi la temporada de bany

Es fa cada dos anys per seguretat

L’Ajuntament d’Arenys de Mar ha adjudicat a l’empresa Artea els treballs per retirar i tractar la sorra de la desembocadura de la riera. El buidatge, que s’acostuma a fer cada dos anys, permet deixar pas lliure per a possibles rierades al darrer tram de la canalització, on s’acumula la sorra pel pendent que hi ha de sortida a mar.

La regidora de Platges, Laia Martín (ERC), explica que els treballs no començaran, però, fins a mitjan setembre, en espera que finalitzi la temporada de bany, per no interferir amb la maquinària i ocasionar molèsties als qui van a la platja.

Els treballs per extreure la sorra permetran obrir una canal de tres metres d’amplada des del rial de sa Clavella fins a la desembocadura. La sorra es retira amb les excavadores, que van reomplint els camions que s’enduen els sediments fins a un abocador controlat on s’ha de fer el tractament que obliga la normativa segons es determina si està contaminada o no.

El cost dels treballs de la retirada i el tractament és de 35.000 euros, per als quals l’Ajuntament disposa d’una subvenció del PUOSC de la Diputació de Barcelona, que va atorgar 60.000 euros per millorar i estabilitzar rieres i rials.

Aquests diners s’han invertit en l’estabilització dels rials més afectats pels aiguats cada vegada que plou, i també en l’estassada de canyes dels marges per deixar-los nets abans de les pluges. Un dels darrers rials on s’ha fet el manteniment és el de la Serp, un dels més transitats, on es va estabilitzar el terreny tapant els forats i on pròximament es farà la neteja de canyes a la part de baix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona