Medi ambient

medi ambient

UP defensa la planta de compostatge d’Ossó de Sió

Unió de Pagesos va anunciar ahir la seva posició a favor del projecte de la planta de compostatge d’Ossó de Sió (Urgell). La planta, que ha rebut ja la llicència de construcció, és rebutjada per les entitats ecologistes. El responsable de sectors ramaders del sindicat, Santi Querol, va demanar ahir a la plataforma Salvem els Plans de Conill que “reconsiderin’’ la seva posició en contra perquè la planta és un projecte que dona “valor afegit’’ al territori i és una “oportunitat’’ tant per als ramaders com per als agricultors, ja que els primers poden tractar els fems i els segons, aconseguir adob “de qualitat’’. UP defensa un model de plantes de compostatge que només tracti dejeccions ramaderes i demana a l’administració que faci una diferenciació amb les que tracten altres residus, ja que aquestes sí que són les que “porten problemes’’.

El projecte de la planta de compostatge d’Ossó de Sió va començar fa set anys, però no ha estat fins aquest any que el seu impulsor ha aconseguit la llicència per tirar-lo endavant. Una vegada obtinguts els permisos, el mes passat, van començar els moviments de terra per fer una primera bassa de captació, però la plataforma que rebutja el projecte es va posar en marxa per aturar-los i van aconseguir l’aturada provisional del permís fins que acabi el període de nidificació d’aus, al 30 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona