Medi ambient

Municipal

Reclamen l’anul·lació del permís per ampliar Fricafor

Els veïns van interposar un recurs de reposició el juny passat contra la llicència concedida per l’Ajuntament que permet fer canvis

L’acusen de passivitat i d’estar només al costat de l’empresa

El problema del veïnatge amb l’empresa Fricafor de Vilafant, lluny de resoldre’s, s’ha tornat a agreujar amb l’autorització de l’ampliació de l’activitat que ara denuncien. Ara asseguren que els canvis aplicats per l’autorització de l’Ajuntament del maig passat augmenta un 33% el volum d’edificabilitat i permet la construcció de nou quadres de bestiar per a 115 animals.

L’associació de veïns demana a l’Ajuntament que anul·li aquesta llicència i l’acusa de “passivitat” i de “beneficiar” els interessos de Fricafor. Al juny van interposar un recurs de reposició en impugnació de la llicència municipal que permet ampliar l’empresa. Les molèsties causades als veïns ara s’han ampliat a la zona de ponent, on es va habilitar una entrada pel vessant contrari on es generaven les molèsties, mentre es mantenen en el vessant del carrer Mare de Déu del Mont, on s’havien centralitzat sempre les queixes. Es demana entre altres coses que l’activitat de l’empresa no sigui permesa de nit i que s’analitzin nous emplaçaments per traslladar-la a una zona industrial, tal com reclamen des de fa anys. L’associació de veïns de les Forques, amb el suport de la Iaeden i la PAPH, denuncien que es mantenen les irregularitats que ells han estat denunciant des de fa anys i asseguren que l’Ajuntament ha mantingut una actitud passiva davant les irregularitats i els acusen de no haver adoptat mai cap mesura sancionadora. Creu que es manté un tracte “singular, beneficiós i injustificable cap a l’empresa” mentre es desatenen els veïns.

Es reclama l’anul·lació de l’autorització d’ampliació d’activitat; que es practiquin inspeccions i s’incoïn expedients sancionadors pels incompliments que els veïns han denunciat al llarg d’aquests anys, i s’exigeix que es valorin les alternatives de canvi d’emplaçament. Es reclama una pantalla acústica en tot el perímetre, prohibir l’entrada per la Mare de Déu del Mont, reduir l’horari de les 8 a les 20 hores, reparar els desperfectes produïts pels camions i condicionar els accessos de ponent.

LA DATA

Juny 2017
Recurs.
Van interposar un recurs de reposició en impugnació de la llicència que permet ampliar l’empresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona