Medi ambient

medi ambient

Llum verd al servei comarcal per gestionar boscos i rieres

El consell d’alcaldes hi dona suport amb l’objectiu de vetllar per la plaga del ‘Tomicus’ i el manteniment de les lleres davant l’amenaça del canvi climàtic

Les poblacions poden sol·licitar assessorament i optar a ajuts conjunts

Suport unànime per tirar endavant el servei comarcal de boscos i rieres. Les reticències inicials que tant ERC i la CUP van mostrar per impulsar la gestió conjunta en el Consell Comarcal del Maresme s’han esvaït i en el darrer ple d’alcaldes es va donar el vistiplau a la posada en marxa del servei. El conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Josep Triadó (PDeCAT), explica que es va demanar un informe jurídic per avalar que no s’entrava en competències amb la gestió que en aquests àmbits fa la Generalitat. “Si tenim ajuntaments que ho proposen perquè es una necessitat no hi ha problema per crear el servei que vol donar suport als ajuntaments que no tenen els recursos”, assegura Triadó, que reconeix que aquest assessorament ja es duia a terme a la pràctica. “Hi ha poblacions petites que tenen bosc però no tenen tècnics de medi ambient o de forest, i nosaltres les ajudem”, afirma el conseller de l’àrea.

Per evitar confusions amb d’altres estaments forestals s’ha decidit finalment no posar-li el nom d’Agència de Boscos del Maresme i que sigui un servei comarcal de Boscos i Rieres. “El canvi climàtic afectarà el territori i amb això les problemàtiques urgents que tenim amb la plaga del Tomicus i els intensos aiguats”, diu Triadó.

El Consell Comarcal donarà suport gratuït als ajuntaments que ho sol·licitin per assessorar de les actuacions i de com optar a les subvencions que s’atorguen per manteniment de rieres i gestió forestal. “No volem substituir ningú, venim a donar la mà i a col·laborar plegats”, insisteix el conseller comarcal, que dona per feta la col·laboració i la implicació en aquests àmbits tant de la Generalitat com de la Diputació, que han concedit línies d’ajuts per fer-hi front. Una de les primeres actuacions del servei és assistir a la taula de seguiment que la Generalitat va anunciar per tractar les actuacions que s’han dut a terme fins ara per netejar els pins morts afectats pel Tomicus. L’Associació de Boscos del Maresme, impulsada pel Consell Comarcal, confia poder signar l’any vinent el conveni de col·laboració amb la Diputació per atendre la gestió forestal i poder accedir com fan d’altres associacions de propietaris als ajuts per treure la fusta morta dels boscos.

LA FRASE

Hi ha ajuntaments més petits que tenen boscos però no tenen tècnic de forest o de medi ambient
Josep Triadó
conseller comarcal de medi ambient


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona