Medi ambient

Medi ambient

Neteja a les dues bandes de la cinglera basàltica de Castellfollit de la Roca

Això permetrà als tècnics accedir a tots els racons i fer un pla d’intervenció

La inversió puja a més de 50.000 euros i s’iniciarà la setmana vinent

L’empresa especialitzada en desbrossaments vegetals Solutioma SL inicia els treballs de neteja de la cinglera de Castellfollit de la paret basàltica més popular del país i una de les joies del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En aquesta ocasió, aquesta actuació té una doble importància. D’una banda, es netejarà la vegetació de les dues cares de la cinglera, la del Fluvià i la del Turonell. D’una altra banda, aquesta operació facilitarà un millor accés dels tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya a tots els racons d’aquestes parets i així podran estudiar-les a fons i concretar un pla d’actuacions amb l’objectiu d’allargar la seva vida.

Cal recordar que sovint s’hi produeixen esllavissades de blocs de basalt i que, al damunt, hi ha urbanitzada i construïda la zona més antiga de Castellfollit de la Roca.

Solutioma SL ha estat l’empresa adjudicatària del concurs públic convocat per l’Ajuntament per un import de 56.000 euros. A més de retirar vegetació al perímetre de la roca, l’actuació també preveu la instal·lació d’un cable de vida al vessant del riu Turonell per a futurs treballs sobre l’espadat, així com la revisió del mateix cable de seguretat del vessant del riu Fluvià. D’altra banda, l’empresa executora dels treballs preveu recuperar camins ara desapareguts que rodejaven el cingle i habilitar així noves vies d’exploració als tècnics. Es preveu que aquesta intervenció s’allargui fins a final del mes de març. L’Ajuntament ha convocat per a avui a les vuit del vespre una reunió informativa.

La Diputació de Girona hi aporta els diners que costen els treballs i el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, diversos tècnics. També hi participen el Consell Comarcal de la Garrotxa, el Consorci de Salut Pública i Medi Ambient comarcal Sigma i el mateix Ajuntament de Castellfollit de la Roca.

LA XIFRA

56.000
euros
és el cost dels treballs de neteja vegetal que la setmana vinent s’iniciaran a les dues bandes del cingle.

LA DATA

10.01.18
És el dia en què
està previst que s’iniciï la intervenció a la paret més famosa del Parc Natural de la Garrotxa

LA XIFRA

40
dies
és el termini màxim fixat per l’empresa que ha de realitzar aquesta actuació a Castellfollit.

Un procés lent, però imparable

Actualment, prop de mig miler de veïns viuen sobre l’espadat basàltic de Castellfollit de la Roca i les darreres esllavissades han començat a afectar la part urbana del municipi, tot i que de moment no impliquen directament les cases habitades. L’agost del 2015, es va produir l’última esllavissada important al sector del carrer Pau Casals. El 2001, es van desprendre dos blocs d’una tona cadascun. El 2011, la cinglera es va escapçar una mica més. En un episodi de pluges que va estovar les capes argiloses del terreny, hi va haver una esllavissada de terra, roques i vegetació a l’extrem del cingle, a sota del mirador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona