Medi ambient

empresa

multa

Nova multa per sorolls a la paperera Hinojosa, a Sarrià

Puja a 12.000 euros i és la segona que se’ls imposa, la primera de caràcter greu

Tot i la sanció, l’alcalde admet que la situació ha millorat, tot i que ho veu insuficient

La sanció vol “incentivar” l’empresa perquè trobi solucions

L’Ajuntament de Sarrià de Ter ha tornat a sancionar la paperera Hinojosa per les molèsties que causa als veïns pel soroll. En aquesta ocasió, la sanció puja a 12.000 euros i és per una falta greu. És la segona multa, després que el juliol de l’any passat se’ls sancionés amb 900 euros pel mateix motiu, amb una multa que en aquell moment i pel fet de ser la primera tenia la consideració de falta lleu. La nova multa es va trametre a l’empresa a principi de setmana.

L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, admet que els problemes de soroll i pudors que van sorgir ja des de l’inici de l’activitat d’Hinojosa són menors que els que hi havia al principi, però persisteixen: “És cert que molt a poc a poc es va intentant solucionar. Sobretot el problema de les pudors s’ha començat a resoldre.” En aquest tema, el de les pudors, admet que encara se senten però d’una manera “molt més puntual, quan abans era tot el dia i a totes hores”. En canvi, els sorolls continuen sent importants “sobretot durant la nit”, i és aquest aspecte el que s’ha sancionat.

Malgrat la progressiva disminució de les molèsties assenyalada per l’alcalde, i el que qualifica de “bona entesa i relació fluida” amb l’empresa paperera, constata que encara s’incompleix l’ordenança municipal que regula els límits en el soroll i que per aquest motiu “s’havia de sancionar l’incompliment”. Hi afegeix que, més enllà de l’aspecte punitiu de la multa, també es vol “incentivar-los perquè vagin més ràpid a l’hora de solucionar els problemes i les molèsties que estan causant als veïns i veïnes”.

Reunió a tres bandes

Tot i que fa aproximadament un any que van transcendir públicament les queixes veïnals per les pudors i els sorolls, i arran de les quals van iniciar una recollida de signatures, encara s’està treballant en la solució. Fajula anuncia que tenen convocada una reunió a tres bandes (Hinojosa, Generalitat i Ajuntament) per d’aquí a quinze dies, en què la Generalitat presentarà els resultats de la darrera inspecció (que es va fer a final d’any, tot i que estava prevista per a la primavera vinent) i Hinojosa farà una proposta de reformes i millores. Mentrestant, però, l’empresa paperera continua treballant sense tenir la llicència d’activitats definitiva, que els ha de concedir la Generalitat quan es resolgui el problema.

LES FRASES

D’aquí a quinze dies tenim una reunió amb Hinojosa i la Generalitat per decidir mesures i millores per posar fi d’una vegada als sorolls
Tenim una bona entesa i una relació fluida amb Hinojosa, però l’ordenança és la que és i, si la incompleixen, se’ls ha de sancionar
Encara hi ha pudors, però puntuals, quan abans n’hi havia tot el dia i a totes hores, però el soroll persisteix
Narcís Fajula
alcalde de sarrià de ter

Municipi estratègic de l’activitat paperera

J. Nadal

La posada en marxa per Hinojosa de la planta paperera de Sarrià de Ter el 16 d’agost del 2016 –en període de proves, perquè l’engegada definitiva va ser a principi de setembre– va ser la recuperació de l’activitat paperera a gran escala a Sarrià. Una activitat que des d’aquell dia continua en procés de creixement, diu l’alcalde. En aquest sentit, explica que l’empresa ha instal·lat una de les empreses del seu holding, Hinojosa Packaging, a Sarrià de Ter, on hi havia l’antiga distribuïdora de la paperera. En aquestes instal·lacions encunyen i fan diferents tipus de cartró.

Segons consta al consistori, la intenció de l’empresa és fer servir aquesta base a Sarrià de Ter per distribuir a tot el nord de la península i al sud d’Europa. Per Fajula, aquest progressiu increment de l’activitat revertirà en un benefici econòmic per al poble: “Donarà vida a la resta de naus de l’entorn i a negocis com ara bars, restaurants, tallers mecànics... que esperem que de mica en mica vagin sortint entorn del pol que representa una gran empresa com Hinojosa.” El sector del paper, per tant, admet l’alcalde, “és una de les apostes per al creixement econòmic de Sarrià”; en espera, és clar, que es resolguin els inconvenients que han anat causant des de l’inici als veïns i que s’han tractat amb diverses reunions.

El 7 de març de l’any passat, el gerent d’Hinojosa, Manuel Orero, va participar en una reunió oberta amb els veïns al Coro per explicar-los els motius de les pudors i els sorolls, i per demanar-los paciència, tot assegurant que en aquell moment la planta encara estava en procés d’engegada i ajustament. La seva previsió era que, abans de l’estiu de l’any passat, el problema de les pudors estaria resolt i que els sorolls s’anirien solucionant a mesura que es produïssin i se’n detectessin les causes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona