Medi ambient

Municipal

Fons europeus per al carril bici de Pont Major a Campdorà

El projecte, que té un pressupost de més de 550.000 euros, inclou també la millora de la senyalització i les infraestructures d’observació i accés als espais naturals del riu Ter

Girona construirà un nou itinerari cicloturístic que resseguirà el riu Ter als barris del Pont Major i Campdorà. De moment, l’obra ja té una part del projecte fet (el tram que va del cementiri de Pont Major fins al pont de l’Aigua) i ara es desencallarà la resta gràcies a una ajuda europea de gairebé 360.000 euros. En total, el nou carril bici, que es farà amb sauló compactat, s’estendrà al llarg d’uns 3 quilòmetres i estarà enllestit d’aquí a tres anys. L’itinerari, però, no acabarà a Campdorà sinó que des d’allà la via continuarà fins a Celrà (aquesta part, però, ja no correspon a Girona fer-la).

El nou itinerari cicloturístic que resseguirà el riu Ter té un pressupost global de 552.836,50 euros. Sortirà del Pont Major, passarà per Campdorà i, des d’aquí, enllaçarà amb el terme municipal de Celrà. De moment, gràcies als pressupostos participatius, ja s’ha fet una part del projecte. En concret, segons va explicar ahir el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà, el del tram de via pedalable que passa per sota del pont de l’Aigua. Un document que ha costat 50.000 euros. “És un projecte complex, encara que s’estigui parlant de pocs metres, perquè aquesta és una zona inundable”, va precisar Alcalà. En concret, la Unió Europea ha concedit una ajuda de 359.343,07 euros (que cobreix el 65% del pressupost). Els diners provenen de la convocatòria Poctefa 2014-2020, un programa transfronterer que relliga el medi fluvial amb el turisme. “Ha costat un any aconseguir finançament, però hem obtingut resultats”, va manifestar el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre. Es preveu que l’itinerari cicloturístic entre el Pont Major i Campdorà sigui realitat d’aquí a tres anys.

LES XIFRES

360.000
euros
és l’import de l’ajuda que ha concedit la Unió Europea per al projecte del nou carril bici.
3
anys
es trigarà a fer el nou itinerari, que resseguirà el riu Ter i tindrà 3 quilòmetres de llargària.

L’itinerari unirà dos municipis

Alcalà va indicar ahir que el nou carril bici continuarà més enllà del terme municipal. De fet, permetrà anar de Girona a Celrà resseguint el curs del Ter. El regidor ha dit que l’Ajuntament manté converses amb l’alcalde d’aquest poble, Dani Cornellà, “i ell també està fent molta feina per resoldre el tram que li correspon, que passarà pel congost”. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar ahir que el nou itinerari cicloturístic permetrà impulsar “la mobilitat sostenible” i, a més, és l’exemple “de la feina conjunta i la cooperació” dins l’àrea urbana de Girona. “Tant la ciutat com el poble estem treballant en aquest projecte, que permetrà unir els dos termes municipals mitjançant una via pedalable”, hi va afegir Madrenas. El projecte inclou la millora de la senyalització i les infraestructures d’observació i accés als espais naturals del riu Ter. També es promouran activitats ciutadanes de descoberta dels valors fluvials amb l’objectiu de crear un producte turístic singular al voltant de les rutes fluvials. Es faran actuacions d’arranjament de la vegetació de ribera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona