Medi ambient

MEDI AMBIENT

La gestió dels residus a les zones turístiques, a debat

El fòrum internacional #wasteinprogress, que començarà demà a Girona, presentarà casos d’èxit com ara el de Disneyland, l’Oktoberfest de Munic o el de la població de Taipei

La segona edició del fòrum internacional de residus #wasteinprogress, que començarà demà i s’acabarà divendres a Girona, analitzarà en tallers diversos problemes de la gestió dels residus al territori gironí, com ara els models de recollida en segones residències, en el sector hoteler, en els espais de costa, en complexos turístics i en activitats d’hivern.

El fòrum, que té com a objectiu esdevenir un punt de trobada del sector i de coneixement, enguany se centra en la recollida selectiva en regions turístiques i esdeveniments multitudinaris. Per això, també es presentaran vuit casos d’èxit en recollida selectiva referents a tot el món, com l’Oktoberfest de Munic, el Giro d’Itàlia o el parc temàtic de Disneyland de Califòrnia. També es presentarà el cas de la gestió en zones turístiques com ara l’illa de Krk, a Croàcia; la Val di Fiemme, a Itàlia; Taipei, a Taiwan, i l’illa de Sardenya, a Itàlia, així com el cas de Sant Llorenç des Cardassar, a Mallorca. A banda dels ponents internacionals, entre els assistents hi ha persones provinents de Bèlgica, Portugal, el Regne Unit i Bolívia.

Així mateix, es presentaran dotze projecte creatius pel que fa a la recollida, gestió i tractament de residus en un espai que s’ha anomenat Fòrum Innovació. Entre els projectes escollits que es presentaran, hi ha el projecte de càmpings i turisme rural del Consell Comarcal del Baix Empordà o el cas de càpsules Novell.

La segona edició del fòrum serà presentada pel professor de turisme de la UdG i vicerector de comunicació i relacions exteriors, José Antonio Donaire. El fòrum pretén donar resposta a quines serien les millors fórmules per gestionar residus quan hi ha grans concentracions de persones. Per això, si la primera edició estava centrada a veure com es podia arribar al 60% de recollida selectiva en ciutats de més de 50.000 habitants, en aquesta l’objectiu és veure com es pot aconseguir el mateix objectiu però en regions i municipis turístics o on es duen a terme grans esdeveniments. Entre els ponents que participaran en aquest fòrum hi ha prevista l’assistència de la directora de La Masia d’El Celler de Can Roca, Héloïse Vilaseca, i de la directora de l’àrea d’economia circular de l’Agència de Residus de Catalunya, Pilar Chiva.

Tots els inscrits al fòrum –en la primera edició van ser més de 400 administracions i més de 200 professionals– tenen l’opció també de descarregar-se una aplicació mòbil que permet la relació B2B (business-to-business, d’empresa a empresa) entre les empreses, administracions i professionals.

LA DATA

21.2.2018
Comença
el fòrum internacional de residus al Palau de Fires de Girona. S’allargarà fins al divendres 23.

LES XIFRES

1.200
persones
van assistir a la primera edició del fòrum, que es va fer l’any passat al mateix Palau de Fires.
60%
de recollida
selectiva en regions turístiques i grans esdeveniments és un dels objectius que planteja el fòrum.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona