Medi ambient

Municipal

Nou tram del camí de ronda a Blanes

Comencen els treballs per obrir un accés al sector de cala Bona que donarà al camí una sortida inèdita

Les obres que s’han iniciat aquest mes de febrer a Blanes permetran obrir un accés al camí de ronda en el tram de cala Bona que el prolongarà i hi donarà una sortida desconeguda fins ara. Es tracta d’un camí inèdit, que el connecta per la banda sud, al costat de l’entrada posterior del jardí botànic Marimurtra situada al carrer de l’Ermita –que s’utilitza quan s’hi fan esdeveniments i activitats extraordinàries–. D’aquesta manera, quan estiguin enllestides les obres hi haurà un accés extern per entrar a cala Bona pel camí, que ara acabava amb una porta que barrava el pas i impossibilitava seguir-lo des de la cala. L’accés exterior era impossible, ja que el mur perimetral de pedra que voreja tot el jardí ho impedia.

Amb un nou mirador

El nou tram tindrà uns 100 metres de llargada per uns tres d’amplada, i per accedir-hi es construirà una rampa d’accés paral·lela al carrer per salvar el desnivell que hi ha des del carrer Ermita. A l’extrem del camí que dona al mar s’hi farà un mirador amb un banc de fusta per poder contemplar la vista.

Es preveu que les obres, que tenen un pressupost de 166.390,19 euros, cofinançats al 50% per l’Ajuntament i ajuts dels plans de foment de turisme de la Generalitat, tindran una durada d’uns cinc mesos.

Respecte a l’altre tram del camí de ronda que estava previst obrir abans de Nadal, i que continua tancat al públic, se n’ha hagut d’ajornar l’obertura a causa d’una esllavissada a la part nord que requerirà una actuació d’emergència no prevista. Amb tot, l’objectiu de l’Ajuntament de Blanes continua sent obrir-lo abans d’aquest estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona