Medi ambient

medi ambient

Planten 38.350 nous arbres a la demarcació

Durant el període 2016/2017 el Consorci Forestal va plantar 43.000 arbres, el 89,2% dels quals a Girona

Els socis del Consorci Forestal de Catalunya, a través de la Cooperativa Forestal de Catalunya, van plantar durant la temporada 2016/2017 38.350 nous arbres –40 hectàrees– d’espècies forestals coníferes a les seves finques a la demarcació de Girona. Suposen el 89,2% del total d’arbres plantats per tot Catalunya en aquest mateix període, que en total en van ser 43.000 –45 hectàrees de terreny–. Aquests 43.000 arbres, que possibilitaran l’absorció de 21.000 tones de diòxid de carboni, representen un increment del 29% respecte de les dades de l’any anterior, quan se’n van plantar 34.000 arreu de Catalunya.

Espècies diverses

Les varietats d’espècies escollides van ser, principalment, tres de coníferes (radiata, Douglas i marítim), a més d’alzines, nogueres i cirerers. El consorci explica que la plantació és l’inici d’una activitat que genera matèria primera renovable, de proximitat i suposa un incentiu per a l’economia forestal, donant així llocs de treball i riquesa en zones rurals.

La plantació d’aquests 43.000 arbres permetrà l’absorció de 21.000 tones de diòxid de carboni –les que poden arribar a emetre durant tot el cicle vital–, que no aniran a l’atmosfera, fet que contribuirà a reduir l’escalfament global del planeta. Els arbres utilitzen el carboni amb forma de carbohidrats durant el període de creixement, fent que els àtoms de carboni quedin fixats a la fusta dels arbres. Segons el consorci, aquestes 21.000 tones de CO2 equivalen a la petjada de carboni que podria emetre un avió per fer quatre voltes al món, o bé l’equivalent al consum elèctric d’un any a 15.100 llars. El consorci també és conscient que “les noves plantacions poden ser un actor important per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, tot i que la major part de l’èxit ha de venir per la reducció global de les emissions de CO2”.

Un miler i mig de socis

El Consorci Forestal, que aquest any compleix 70 anys, agrupa uns 1.500 socis, entre propietaris i associacions forestals de tot Catalunya. Pel que fa al nombre d’hectàrees forestals distribuïdes arreu de les comarques catalanes, es calcula que n’hi ha més de 200.000.

LA XIFRA

38.350
arbres
s’han plantat a les comarques gironines durant el període 2016/2017 a través del Consorci Forestal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona