Medi ambient

L’Estat desencalla l’obra dels espigons, a Sant Antoni

El subdelegat del govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, anuncia que es contracta la redacció del projecte per consolidar la platja, i preveu que l’obra s’iniciï entre el 2019 i el 2020

El Ministeri de Medi Ambient ha desencallat finalment, i després de sis anys, el projecte de consolidació i manteniment de la platja de Sant Antoni de Calonge. El subdelegat del govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, va explicar ahir al matí al passeig de Sant Antoni que s’ha adjudicat la redacció del projecte dels espigons, que han d’evitar que Sant Antoni perdi sorra i, a la vegada, protegir el front marítim dels grans temporals. La redacció del projecte s’ha adjudicat a l’empresa Ingemed, amb un termini màxim de sis mesos.

Sánchez-Bustamante va explicar que aquesta intervenció, llargament reivindicada per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, era una prioritat i que es podria executar entre el 2019 i el 2020, sempre fora de la temporada turística. El cap de Costes a Girona, Jordi Planella, hi va afegir que s’aportaran uns 550.000 metres cúbics de sorra que es dragaran d’una zona entre Lloret i Tossa de Mar.

L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, va destacar la importància que representa per al municipi poder avançar en un projecte que ha de garantir que es mantingui la sorra i que ha d’evitar els grans desperfectes que provoquen els temporals, especialment els de llevant. Soler va remarcar que aquest projecte parteix de les conclusions de l’estudi batimètric que l’Ajuntament va encarregar a la Universitat de Cantàbria. El projecte que s’ha de redactar comportarà eliminar un dels espigons de la platja des Monestrí per aprofitar el material per allargar el que hi ha al costat, que es reforçarà amb una part submergida i acabarà en forma d’angle. Pel que fa a l’espigó del final, també es reforçarà i acabarà en forma d’angle.

Un projecte a consulta

El projecte d’espigons o dics per evitar que Sant Antoni de Calonge perdi sorra ve de lluny. A principis dels anys setanta del segle passat ja es van construir els actuals espigons en forma de T, que donen una imatge característica a la zona. Anteriorment, però, ja havia estat necessari fer actuacions, petits espigons, al llarg de la platja per mantenir la sorra de la platja. L’Ajuntament, per un costat, va encarregar un estudi de batimetria i, per l’altre, va obrir un debat sobre si es mantenien els espigons en forma de T. Costes era partidària d’enderrocar-los i fer dos grans dics d’abric a ambdós costats de la platja. L’Ajuntament, però, va fer la consulta el 2013. La proposta de mantenir els actuals espigons de la platja de Sant Antoni va obtenir el suport majoritari dels veïns i veïnes que van assistir a la jornada participativa i van poder escollir entre les dues propostes presentades. La segona solució, mantenir els espigons, és la que ara ha entrat en la fase de redacció del projecte.

LA XIFRA

550.000
metres cúbics
de sorra són els que s’aportaran a la platja de Sant Antoni, un cop acabada l’obra.

LA FRASE

Aquesta actuació permetrà consolidar la sorra, n’aportarà i ens protegirà dels grans temporals
Jordi Soler
alcalde de calonge i sant antoni

Mantenir els espigons actuals

El projecte d’espigons o dics per evitar que Sant Antoni de Calonge perdi sorra ve de lluny. A principis dels anys setanta del segle passat ja es van construir els actuals espigons en forma de T, que donen una imatge característica a la zona. Anteriorment, però, ja havia estat necessari fer actuacions, petits espigons, al llarg de la platja per mantenir la sorra de la platja.

El projecte actual, però, es va plantejar el 2013. L’Ajuntament, per un costat, va encarregar un estudi de batimetria i, per l’altre, va obrir un debat sobre si es mantenien els espigons en forma de T. Costes era partidària d’enderrocar-los i fer dos grans dics d’abric a ambdós costats de la platja. L’Ajuntament, però, va fer la consulta el 2013. La proposta de mantenir els actuals espigons de la platja de Sant Antoni va obtenir el suport majoritari dels veïns i veïnes que van assistir a la jornada participativa. Més de 60 persones es van inscriure en aquesta jornada, al llarg de la qual es van proposar les dues alternatives. La segona solució, mantenir els espigons, és la que ara ha entrat en la fase de redacció del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona