Medi ambient

Saladich ignora què vol fer l’Estat amb la sorra de Tossa

La batllessa se’n fa creus que el servei de Costes no els hagi informat de la intervenció al fons marí tossenc, a tocar de Lloret

CiU vol que s’aturi el projecte pel dany a la pesca i a les zones de bany

La junta de govern local de Tossa d’ahir al matí va decidir demanar informació de primera mà de la intenció de l’Estat sobre el fons marí del municipi. L’alcaldessa, Gisela Saladich (Tossa Unida, TU), ignora què vol fer el ministeri espanyol de Medi Ambient, que pretén consolidar i mantenir la platja de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) amb una intervenció entre Tossa i Lloret, segons va anunciar el cap de Costes a Girona, Jordi Planella.

Amb presència de tot l’equip de govern –els set regidors de TU i l’edil no adscrita Núria Serra–, la junta de govern local va decidir demanar un requeriment a la subdelegació de l’Estat a les comarques gironines per “accedir a l’expedient que es tramita per part del Ministeri de Medi Ambient de l’Estat sobre el projecte”, va informar el consistori tossenc.

Saladich se’n fa creus que el servei de Costes no hagi informat ni els tècnics municipals ni els representants polítics de Tossa de l’extracció de 500.000 metres cúbics de sorra que pretén dragar del fons marí situat entre Lloret i Tossa. Però també vol ser prudent. “Primer volem saber on, com i quins estudis avalen això que volen fer. La nostra obligació és protegir el medi i, quan sapiguem el que hi ha, ja farem les reclamacions que calguin.”

Suport de la confraria

L’Ajuntament –diu Saladich– és conscient del perjudici que podria causar el dragatge de sorra al poble –només se’n recorda un de semblant fa més de vint anys. Diu que la Confraria de Pescadors de Tossa s’ha posat al servei de l’Ajuntament per col·laborar en aquesta qüestió.

En el ple del dijous que ve, CiU demana que l’Estat aturi el projecte. “A banda de produir un impacte sobre l’entorn natural i sobre les espècies que hi viuen, de retruc [el projecte] pot afectar la pesca i comportar un augment en la terbolesa i, en conseqüència, una pèrdua de qualitat de l’aigua de bany a les nostres platges”, s’exposa en la moció.

LA FRASE

Per junta de govern, hem decidit demanar quin és el projecte, o què es vol fer, i quins estudis l’avalen
Gisela Saladich
alcaldessa de tossa de mar (Tossa Unida)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona