Medi ambient

Boies per afavorir la biodiversitat, a Palamós

L’àrea de Medi Ambient de Ajuntament de Palamós, la Fundació Mar i Q-Star Serveis Costers Integrats SL han iniciat una prova pilot amb l’objectiu d’afavorir la biodiversitat marina, amb l’ajut d’un nou sistema d’abalisament a les zones de bany. Es tracta de la instal·lació d’una peça de forma esfèrica d’un metre de diàmetre i uns 400 quilos de pes, que permet la fixació al fons marí de les boies d’abalisament de les platges i cales, mitjançant les quals es limita la zona reservada al bany. A banda, aquest element està dotat de diversos forats en la seva estructura que actuen com a cavitats, la qual cosa li permet realitzar la funció de biòtop.

Des de l’àrea de Medi Ambient es vol treballar per anar ampliant les zones de bany on s’implanti aquest sistema d’abalisament. El nou element, d’obra i pedra, s’ha situat a la platja del Morro del Vedell, com a prova pilot per poder comprovar la seva funcionalitat. L’objectiu és continuar ampliant els pròxims anys el nombre aquests biòtops als punts d’abalisament que hi ha distribuïts per les platges i cales del litoral palamosí.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre institucions públiques i privades, concretament l’àrea de Medi Ambient de Ajuntament de Palamós, la Fundació Mar i Q-Star Serveis Costers Integrats SL



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona