Medi ambient

La Diputació assumeix el 60% dels carrils bici del Rimavisi

L’ens supramunicipal prepara el projecte d’adequació i senyalització de la ruta ciclista entre Sils, Riudarenes, Maçanet i Vidreres

En funció de la població, els ajuntaments es repartiran el 40%

La Diputació de Girona assumirà el cost del projecte Rimavisi, un conjunt de carrils bici que uniran la desena de centres escolars de quatre municipis de la Selva. Fonts de la Diputació han confirmat que assumiran el 60% del cost del projecte interurbà, que hauria d’estar acabat a finals de setembre. Les obres “d’adequació i de senyalització” podrien començar a principis de l’any que ve.

El projecte Rimavisi és l’acrònim de Riudarenes, Maçanet, Vidreres i Sils i és una iniciativa de pares i mares de les escoles i instituts d’aquests quatre municipis. Fa més de dos anys que hi treballen i, al final, han pogut rebre el suport de la Diputació, segons es va confirmar en una reunió conjunta el dia 7. Les obres són considerades “de millora” i podrien incorporar alguna tanca o intervenció en el ferm. Podrien costar uns 300.000 euros.

A finals d’aquest any, la Diputació firmarà un conveni amb els quatre ajuntaments pel qual quedarà definida l’aportació econòmica en l’obra, que enllaçarà els quatre pobles. Els consistoris, en funció del nombre d’habitants, assumiran el 40% del cost dels treballs, segons indica l’alcalde de Sils, Martí Nogué (Independents de la Selva), satisfet per la implicació de la Diputació.

Avui, el primer tram

Avui s’inaugurarà el primer tram, el tram urbà de Sils. Aprofitant la sisena edició de la bicicletada familiar Rimavisi, que surt a dos quarts de deu del matí de l’institut, l’Ajuntament preveu inaugurar el tram de carril d’1 quilòmetre –que va costar 33.638 euros i ja fa dos mesos que s’hi pot circular– que uneix les escoles Jacint Verdaguer i Els Estanys i l’institut.

La comitiva sortirà de l’institut, esmorzarà a King Park, dinarà a Llagostera i tornarà a Sils. Faran 40 quilòmetres en bici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona