Medi ambient

Medi Ambient

Beneïts corrents magnètics

El bosc terapèutic de Tossa serà l’espai d’una visita al mes, a partir del juliol

Un guia conduirà una dotzena de persones a “captar energies” vora el mar

Josep Santané és guia de muntanya, de senderisme i monitor de circuits saludables. Serà la persona que farà de guia terapèutic al bosc de Sant Grau de l’Ardenya, al terme municipal de Tossa de Mar, a partir del mes de juliol. És una iniciativa que promouen l’associació Sèlvans i l’Ajuntament. Per Santané, “no és xerrar i passejar i prou”.

Santané s’ha format per guiar un grup de persones –“entre 10 i 12 com a màxim– a la Universitat de Girona i conduirà una passejada a l’aire lliure de manera relaxada. S’hi fan, fins i tot, exercicis de respiració. A Tossa, el circuit complet és circular, fa 1,9 km, però hi ha la possibilitat de fer-ne un de més curt, de poc més d’un quilòmetre. “S’ha d’anar amb un ritme assossegat per captar energies.” Segons fonts de l’Ajuntament, la primera visita podria tenir lloc el dissabte 14 de juliol. Les inscripcions es vehicularan a través de l’Oficina de Turisme, a l’edifici de la Nau, i del web de Sèlvans. El preu del bany de bosc oscil·larà entre els 20 i els 25 euros.

Espècies subtropicals i atlàntiques

Santané diu que el bosc de Tossa és “un bosc mediterrani singular, ja que inclou espècies habituals en aquests hàbitats, com ara l’alzina surera i el pi, però d’altres que no ho són tant”. Santané es refereix al grèvol i al llorer, “que se solen trobar en selves subtropicals o atlàntiques”. És en aquest punt més frondós on el recorregut farà parada per la font de la Teula. I els beneficis d’aquestes sessions són molt apropiats –explica el mateix guia– per a persones amb estrès o malalties com ara la fibromiàlgia. Al bosc de Sant Grau de l’Ardenya, “tenim tots els corrents magnètics. Hi ha moviments megalítics [d’una banda] i el mar [de l’altra]. S’ajunten una sèrie d’energies”, indica Santané, que hi afegeix que “en països com Alemanya, Corea [del Sud] i el Japó ja ho recepten a la Seguretat Social”.

L’Ajuntament de Tossa prepara activitats complementàries com ara la descoberta de Sant Grau, dels monuments megalítics i de plantes medicinals. Segons fonts de l’Ajuntament, la finca és municipal, i s’hi pot visitar el santuari i a un punt de restauració. La voluntat és que a mitjà termini, amb una aplicació per a dispositius mòbils, hi hagi la possibilitat de fer una ruta pels monuments megalítics que hi ha a tocar del bosc de Sant Grau d’Ardenya, al massís d’Ardenya-Cadiretes.

Altres proves pilot, aquest mes

Sant Grau és un dels itineraris saludables que posa a disposició Sèlvans. El de Tossa, presentat el 30 de maig, és un dels set boscos madurs que formen part de la xarxa que gestiona l’associació presidida pel neuròleg Secundí López-Pousa. La iniciativa té el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. A banda del de Tossa, altres boscos similars que funcionen són els de Can Fornaca (Caldes), Aigols (Vidrà) i Palau-sacosta (Girona). Aquest mes hi haurà proves pilot, entre altres municipis, a Sant Hilari el dia 19 i a Requesens (la Jonquera), el dia 20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona