Medi ambient

Salt recull 10 tones de paper i cartró setmanalment

La recollida porta a porta d’aquesta fracció és una de les mesures previstes en el nou contracte de neteja, que s’està desplegant de manera progressiva

Ja s’hi han adherit 110 establiments

Una bona acollida. És el balanç que des de l’Ajuntament de Salt es fa de la recollida porta a porta de paper i cartró als comerços de la vila. Des de la regidoria d’Entorn Natural i Medi Ambient es valora molt positivament la iniciativa, la qual ha permès alliberar espai als contenidors i augmentar el valor del material, ja que no està barrejat amb altres restes. De moment ja són 110 els establiments que s’hi han acollit i la recollida oscil·la entre la tona i mitja i les dues tones diàries, el que suposa uns 9 metres cúbics de paper i cartró cada dia. Cal recordar que, a principis de juny, el consistori va posar en marxa la recollida de paper i cartró porta a porta als negocis que generen un volum més alt de residus d’aquesta fracció a la ciutat. Inicialment 89 comerços es van apuntar a la iniciativa. La recollida es fa cada dia de dilluns a dissabte, a partir de les 20 h.

Amb aquest sistema es pretén facilitar la feina dels botiguers i evitar que els contenidors de les zones comercials quedin plens pels cartrons i els papers dels establiments, a més de millorar la recollida selectiva.

Netejadora elèctrica

La recollida porta a porta del paper i cartró dels comerços és una de les mesures previstes en el nou contracte de neteja que va entrar en vigor el març i que s’està desplegant progressivament. Actualment també s’ha posat en marxa una nova netejadora elèctrica i ja s’estan fent els treballs de millora i ampliació dels contenidors subterranis que s’hauran de canviar abans de final d’any, juntament amb la resta de contenidors de tot el municipi i la renovació dels vehicles de neteja.

Dos agents cívics van visitar durant dues setmanes els comerços per informar-los i resoldre dubtes. Als negocis que no compleixin les normes del servei se’ls advertirà que, en cas de reincidència, poden rebre alguna de les sancions previstes en l’ordenança de residus (depenent de la gravetat, l’import de les infraccions va dels 750 als 3.000 euros).

LA XIFRA

89
negocis
es van apuntar inicialment a aquest nou servei, que el consistori va posar en marxa el mes de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona