Medi ambient

Campanya contra els parcs només per a persones

La iniciativa ja ha rebut més de 1.400 suports a change.org

Els promotors entregaran les signatures als ajuntaments de Girona i Salt i un llistat de propostes alternatives a les prohibicions

Autoanomenats Gossos de Girona i Salt, han tirat endavant una iniciativa popular a les xarxes socials contra la creació de parcs exclusivament per a persones. La campanya, que ja ha rebut de més de 1.400 suports a la plataforma Change.org, pretén “aturar les polítiques antigossos”. Els promotors sol·liciten que se signi la petició “per demostrar als ajuntaments de Girona i Salt que els problemes de convivència no se solucionen a través de prohibicions i multes, sinó amb educació, acords i bones alternatives”. Un cop acabin de recollir les signatures, les entregaran als dos consistoris, juntament amb un plec de propostes alternatives a les prohibicions.

“Amb l’excusa de combatre l’incivisme, han imposat mesures autoritàries, abusives i exagerades que afecten (o directament prohibeixen) els gossos a la ciutat”, recull l’acte de protesta. La iniciativa popular arriba per la indignació de molts amos, que troben aquesta situació totalment injusta. “La solució dels dos ajuntaments per combatre alguns mals comportaments és prohibir, multar i afectar la vida diària de tots els propietaris, sobretot dels cívics que volen complir les normes”, sosté l’escrit.

En pocs mesos, s’han imposat diverses ordenances municipals de Girona i Salt que s’afegeixen a les que ja hi havia, tot i l’oposició d’associacions, grups municipals i veïns. Segons es denuncia en la campanya, està prohibit passejar amb gossos per 13 zones de Salt, que els gossos trepitgin la gespa a gairebé totes les zones verdes i que es banyin al riu; hi ha l’obligació de portar els gossos lligats pel Pla dels Socs, les Hortes de Santa Eugènia i la Devesa, no hi ha cap espai per a gossos al parc Central i no tenen accés a tres places de Girona on acostumaven a anar (Miquel de Palol, de l’Assumpció i el Camp de Bèlit). Aquesta última és una prova pilot que ha engegat la regidoria de Medi Ambient, encapçalada per Eduard Berloso, fa pocs dies a la ciutat de Girona.

LA FRASE

Els problemes de convivència no se solucionen a través de prohibicions i multes, sinó amb educació, acords i bones alternatives


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona