Medi ambient

Societat

Adequar els rius per als esports d’aigua

Endesa contribueix a controlar el cabal dels rius per garantir la seguretat dels usuaris i la sostenibilitat de l’entorn

Lleida és un referent d’aquest tipus d’oci, que genera un impacte econòmic i promou el turisme

Els esports d’aigua estan en auge i cada vegada són més els qui opten per practicar-los, i també són més les empreses que els ofereixen. Però activitats com el ràfting, el piragüisme o el descens de barrancs requereixen que els rius tinguin un cabal específic i constant, un factor que depèn sobretot del clima que hi hagi hagut al llarg de l’any. Sovint, les condicions que hi ha de manera natural no són suficients per practicar aquest tipus d’esports i, per tant, es fa necessari un impuls extern. Per això, Endesa col·labora amb nombroses administracions i entitats per regular el cabal dels rius i facilitar que els esports d’aigua es puguin practicar amb seguretat i respecte pel medi ambient. En concret, l’empresa energètica du a terme gairebé 1.500 operacions a l’any amb aquesta finalitat.

El control del cabal es porta a terme mitjançant els embassaments i les centrals hidroelèctriques. Segons les condicions, s’opta per un dels dos mecanismes possibles: el turbinatge o l’obertura directa de les comportes. L’avantatge del primer, que comporta acumular aigua durant un temps determinat i alliberar-la en el moment de desenvolupar l’activitat, és que permet obtenir energia renovable: gràcies a la força de l’aigua es genera electricitat.

El Pirineu de Lleida és un referent dels esports d’aigua i en concret del ràfting, que s’ha convertit en l’activitat estel·lar. L’any passat aquest negoci va aportar 29 milions d’euros a la demarcació i enguany es preveu un increment. Així, l’oferta d’aquest tipus d’activitats genera llocs de treball, té un impacte econòmic en el territori i, alhora, promou el turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona