Caos per la neu. Conductors atrapats i vols i trens suspesos. Milers de cases sense llum. S'ensorra la cúpula del pavelló de Quart

El temporal de neu s'ha intensificat les últimes hores i no solament cada vegada hi ha més problemes per circular per les carreteres amb centenars de conductors atrapats, sinó que també hi ha suspensions de vols i de trens. Milers de persones també s'han quedat sense llum a diferents punts del país per desperfectes a les instal·lacions elèctriques. A Quart (Gironès), la cúpula del pavelló s'ha ensorrat suposadament pel pes de la neu. El fet s'ha produït a les quatre de la tarda i no hi havia ningú a dins ja que s'havien suspès totes les activitats. A Platja d'Aro al migdia també s'ha ensorrat el sostre d'unes botigues sense que es produïssin danys personals.

A les carreteres, es destaca la restricció de vehicles de tercera categoria a l'AP-2 a Lleida en direcció a l'Albornar. Així mateix, a l'AP-7, a la Jonquera, la frontera està tancada a vehicles pesants i autocars, i a la mateixa via a Vilafranca del Penedès hi ha restricció de camions també. La neu també està afectant l'A-2 al Coll del Bruc, on hi ha restricció de camions i a Castellolí hi ha un carrell tallat. Hi ha tallades la C-38 al Coll d'Ares, la N-II a la Jonquera i la N-340 a Subirats.

A banda de les carreteres anteriorment mencionades també hi ha restricció de camions des d'Abrera a la Panadella per l'A-2. Així mateix, també hi ha moltes vies on és obligatori l'ús de cadenes, com a la C-12 entre les Avellanes i Àger, la C-13 entre Camarasa i Fontllonga, totes dues a la Noguera, i la C-1311 entre Pont de Montanyana i Tremp, al Pallars Jussà. També a la Noguera, calen cadenes entre Ponts i Folquer i a l'Alt Urgell entre Bassella i Adrall.

Al Solsonès les cadenes són necessàries entre Solsona i Santes Creus, mentre que a Guardiola de Berguedà, a la C-16 hi ha restringit el pas de vehicles articulats i materies perilloses. Una altra via amb cadenes és la C-28, entre Baqueira i Casa Satrada.

A les comarques de Tarragona cal destacar que hi ha restricció de vehicles de tercera categoria a la C-44 entre l'Hospitalet de l'Infant i el Coll de Fatxes. Així mateix, entre Valls i Montblanc també hi ha restriccions d'aquest tipus de vehicles i calen cadenes per circular. A més a més, a la N-420 també hi ha restriccions als vehicles de tercera categoria entre Falset i Riudecolls i calen cadenes a la TP-7402 a Porrera.

Pel que fa a les comarques gironines el temporal de neu afecta de ple diverses zones des d'aquesta matinada. A la Garrotxa, al Ripollès, a la Cerdanya i a les zones més altes hi ha gruixos de més de 20 centímetres. La neu també ha fet aparició en cotes molt baixes, com Girona ciutat, on neva intensament des de les deu del matí i cada vegada es complica més la circulació. En alguns punts ja s'han format retencions de trànsit i a d'altres és difícil accedir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona