La falta d'electricitat complica la jornada a molta gent del Pla de l'Estany

Una part de Banyoles va continuar ahir sense llum, així com polígons industrials i habitatges de diferents municipis

El consistori banyolí va assenyalar precisament la falta d'electricitat com el principal problema que tenia la ciutat, un cop superades les complicacions a la via pública. En equipaments estratègics com ara la clínica Salus Infirmorum i la companyia Aigües de Banyoles es va aconseguir garantir el subministrament elèctric, a fi d'evitar la interrupció del servei. A l'Ajuntament i a la Policia Municipal, en canvi, es van quedar sense llum durant moltes hores de dilluns i no van poder atendre les trucades de l'exterior. Un arbre caigut a la ronda Monestir, un altre al pati de l'escola de la Vila i unes branques a la plaça del casal d'avis van ser altres de les incidències registrades. «Hem de dir que els banyolins van tenir molt de seny i van procurar no fer servir el cotxe», va assenyalar ahir l'alcalde, Miquel Noguer, que també va agrair a les empreses constructores que haguessin posar la seva maquinària a disposició de la ciutat per retirar la neu.

D'altra banda, i arran del fet que les companyies elèctriques van garantir que avui ja treballarien amb normalitat, es va decidir que avui es reprendrien les classes a les escoles i als instituts de la comarca, així com el transport escolar.

Resistint a l'Alta Garrotxa

R. E

Algunes cases de pagès de l'Alta Garrotxa ahir al vespre encara estaven incomunicades, una circumstància per a la qual els veïns de la comarca solen estar ben preparats. A can Gustí de Riu (Montagut), el Pulí o Entreperes (Sales de Llierca), per exemple, els tractors adaptats com a llevaneus no hi havien pogut arribar. En no funcionar amb normalitat ni la telefonia mòbil ni la fixa, poder parlar amb les zones allunyades dels nuclis principals ahir era més dificultós del que és habitual, però –segons els ajuntaments consultats– l'electricitat arribava a les cases on disposen d'aquests serveis. Al nucli de Segueró (Beuda), en canvi, no van tenir llum fins ahir a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona