Medi ambient

Obres per protegir la fauna a la circumval·lació de l’estany de Banyoles

S’hi instal·len nous senyals i bandes rugoses per fer baixar la velocitat dels vehicles de motor, ja que cada dos per tres hi atropellen animals

Ahir van començar unes obres a la carretera de circumval·lació de l’estany de Banyoles (GIV-5248) que tenen com a objectiu fer que els conductors de vehicles a motor hi redueixin la velocitat. La finalitat última del projecte –una iniciativa del Consorci de l’Estany– és evitar l’atropellament de la fauna salvatge que té el seu hàbitat en aquest espai protegit, a més de millorar la seguretat dels que hi circulen a peu o en bicicleta.

La intervenció d’aquests dies consisteix a construir sis bandes reductores de velocitat que es distingiran bé perquè estaran pintades de color verd. Prèviament s’ha reforçat la senyalització pintada al terra i la vertical en què s’adverteix del risc que suposa per als animals circular massa de pressa. Tot i que el límit està posat a 30 km/h, el Consorci assegura que hi ha vehicles que hi passen molt més ràpid. “Si vas a menys de 30 pots esquivar un animal que creua la carretera; si vas més de pressa, no”, assenyalava el director tècnic del Consorci, Miquel Campos, quan va anunciar el projecte al mes de maig. En el projecte també s’hi preveu la millora d’un pas de fauna ja existent.

Tallada

Arran de les obres, la carretera està tallada entre l’església de Santa Maria i el trencant de cal Ferrer. Si es compleixen les previsions, es reobrirà aquest divendres a les set de la tarda. El cost de l’actuació és de 18.375 euros i és subvencionat en un 75% pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a través dels ajuts destinats als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya (2014-2020). El 25% restant va a càrrec del Consorci.

Fa quatre anys es va remodelar aquesta carretera de la Diputació per racionalitzar-hi el trànsit i facilitar-hi la circulació de bicicletes i de vianants, amb la incorporació d’un carril separat de la calçada. Al mateix temps, es va establir el límit de velocitat en els vigents 30 km/hora. L’atropellament de fauna salvatge, però, s’ha mantingut i és habitual que en aquesta carretera hi perdin la vida exemplars d’espècies de tota mena, incloses algunes de protegides com ara llúdrigues i tortugues.

LA XIFRA

30
km/h
és la velocitat màxima a què es pot circular per aquesta carretera.

LA DATA

07.09.18
és el dia (demà)
que ja es podrà tornar a circular a la GIV-5248, a partir de les set de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona