Medi ambient

Habitatges més eficients per reduir el consum de llum

Avui se celebra el dia mundial de l’estalvi energètic

Un objectiu és augmentar els edificis amb el certificat A

L’estalvi energètic continua sent una prioritat a escala internacional, i també a Catalunya. Per aquest motiu, avui se celebra el dia mundial sobre aquesta temàtica amb la finalitat de conscienciar la població de la necessitat de reduir l’ús d’energia a les llars. Les mesures que afecten l’interior dels habitatges “estan força assumides”, segons Ainhoa Mata, cap d’unitat d’edificis de l’Institut Català d’Energia. En aquest sentit, la població “ja procura mantenir una temperatura adequada de l’habitatge sense abusar de la climatització, posa dobles vidres i apaga els llums quan no s’utilitzen”. Per Mata, cal fer un pas més enllà i apostar per la “rehabilitació dels habitatges” instal·lant un aïllament tèrmic en els diferents tancaments, un fet que “és més costós i exigeix el consens de la comunitat de veïns, però permet reduir la despesa energètica, guanyar més confort i qualitat de vida” i evitar el malbaratament d’electricitat. Millores que resulten necessàries tenint en compte que, actualment, els edificis consumeixen un 40% de l’energia de la Unió Europea. Per mirar de revertir-ho, els experts insisteixen en la necessitat d’impulsar les reformes estructurals necessàries perquè cada cop hi hagi més habitatges amb el certificat energètic A, el més òptim, que representa un estalvi del 89% respecte al G, que és la qualificació més baixa. Per ara, aquest últim certificat és el segon més present a Catalunya, només darrere de l’E, que és el que tenen la meitat de les llars. A la cua es queda el certificat A, que no arriben a tenir ni un 1% dels habitatges.

Un altre àmbit en el qual es pot aconseguir un estalvi energètic és fent una conducció eficient: utilitzar marxes llargues o abaixar les persianes per evitar l’aire condicionat.

LA XIFRA

40
per cent de l’energia
de la Unió Europea és consumida pels habitatges

Endesa afronta l’estalvi energètic com una prioritat

Amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica, Endesa es proposa fer una gestió sostenible de l’electricitat dins del pla estratègic per al període 2018-2020. En aquest sentit, assumeix com una prioritat seguir desenvolupant una política adequada d’estalvi energètic de manera que les seves activitats causin cada vegada menys impacte des del punt de vista del canvi climàtic. És per això que la voluntat de la companyia és evolucionar cap a un model en el qual la descarbonització tingui un paper clau en el camí cap a la transició energètica. D’aquesta manera, vol aconseguir els objectius climàtics i d’energia marcats per la Unió Europea, que situa en un 20% la millora de l’eficiència energètica en dos anys i en un 20% més la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. L’aposta d’Endesa per l’eficiència energètica inclou mesures com l’optimització dels processos de generació, la reducció de pèrdues en les xarxes de distribució, la conscienciació de la població i, entre d’altres, l’oferta d’una gamma de productes i serveis eficients. Endesa també està millorant el seu parc d’edificis perquè siguin més sostenibles i aprofitin les energies renovables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona