Medi ambient

Volen crear un parc urbà a la llera del riu Onyar a Girona

Serien unes 17 hectàrees prop del Parc Científic

Costaria uns cinc milions d’euros i es buscaran fons europeus

El govern de Girona vol adequar la llera del riu Onyar al costat del Parc Científic i Tecnològic per crear-hi un parc urbà. Segons va explicar el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ahir a Catalunya Ràdio, el nou espai, situat a la zona del meandre de l’Onyar a la Creueta, tindria unes 17 hectàrees, que equival a la meitat de l’extensió que té la Devesa. Encara s’ha de tancar i definir, però es calcula que costaria uns cinc milions d’euros. Sastre va deixar clar que la intenció és que un 80% es financi amb fons europeus. Així, es presentaran a un procés d’ajuts que s’obrirà d’aquí a dos mesos i si se’ls concedeix, l’Ajuntament tindrà els diners per tirar-ho endavant cap a la primavera que ve.

El nou parc es desenvoluparà, segons va assenyalar el regidor, amb la intenció de revitalitzar alguns dels barris del sector est de la ciutat com ara la Creueta i Vila-roja. Sastre va anunciar que es tractarà bàsicament d’una “intervenció en el medi fluvial” i que també es preveu actuar en els horts urbans il·legals que hi ha a la zona. La idea és que continuïn existint, però els ordenaran i regularitzaran.

De fet, aquest parc urbà a la llera del riu Onyar a l’est de Girona és un projecte, en forma de pla especial, que es va aprovar el 2008 durant l’últim govern tripartit a la ciutat, però no es van fer més passos. Ara Sastre vol recuperar la idea i renovar-la a partir de nous criteris, amb la voluntat d’esponjar la ciutat, tot i que va advertir que cada vegada costa més trobar espais per habilitar-los com a zones verdes i “calen solucions imaginatives”.

Parc fluvial al Ter

D’altra banda, el govern també vol gestionar diversos camins rurals de les deveses d’en Bru que hi ha entre el Trueta i el polígon de Domeny. Segons Sastre, el projecte convertiria 30 hectàrees en un “parc fluvial al costat del riu Ter”. El principal problema és que la majoria dels terrenys són propietat privada i caldrà un acord amb els amos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona