Medi ambient

Aena avisa de retards a l’Aeroport de Barcelona-El Prat per les pluges

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla municipal d’emergència per insuficiència drenant en fase d’alerta

Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per les previsions del Servei Meteorològic (SMC) que preveuen fortes pluges aquesta tarda a tot el litoral i prelitoral

Aena ha fet un comunicat a les xarxes socials avisant de possibles retards provocats per les pluges que afecten l’Aeroport de Barcelona-El Prat.

També des de Rodalies s’ha avisat els usuaris de retards de fins a una hora a diferents línies causades per acumulació d’aigua.

La xarxa viària catalana registra a dos quarts de sis de la tarda complicacions a deu carreters a causa de la pluja, segons informa el Servei Català de Trànsit. Nou de les carreteres afectades ho són per esllavissades, i d’aquestes, tres estan tallades al trànsit. Són la C-58 a Vacarisses en direcció a Barcelona, la B-120 a Olesa Montserrat en ambdós sentits i la BP-1103 a Monistrol de Montserrat i el Monestir també en ambdós sentits.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ha informat que s’ha activat en fase d’alerta el Pla municipal d’emergència per insuficiència drenant a causa de les pluges registrades durant les últimes hores. Des de les quatre de la tarda els Bombers de la capital catalana han fet una vintena d’actuacions per baixos inundats i branques d’arbre caigudes, principalment. Les línies T5 i T6 del tramvia s’han vist afectades per l’acumulació d’aigua i han vist alterades les freqüències de pas.

Les esllavissades també causen congestió o talls de carril a la C-58 Vacarisses, al quilòmetre 26,5, on es dona pas alternatiu; a la C-58 a Castellbell i el Vilar en direcció a Manresa; a la N-230b a Pinell de Brai en ambdós sentits; a la C-1414 a Esparreguera, on es dona pas alternatiu; a la B-151 a Castellbisbal, i a la C-243c a Terrassa, on hi ha hagut una caiguda d’objecte. D’altra banda, la TP-3311, de La Sènia a La Galera, està tallada per inundació.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat aquest dijous extremar la precaució al voltant de rius i rierols al Vallès Occidental i el Baix Llobregat per les possibles incidències a causa de les fortes pluges que encara descarregaran al llarg de les pròximes hores. Per aquest motiu, Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per les previsions del Servei Meteorològic (SMC) que preveuen fortes pluges aquesta tarda a tot el litoral i prelitoral de Barcelona i les terres de l’Ebre i cap al tard a les comarques de Girona.

En el cas de Sabadell, l’Ajuntament ha anunciat el tancament dels accessos al riu Ripoll al seu pas per la capital vallesana, donat el possible creixement que pot experimentar el cabal del riu de forma sobtada.

Protecció Civil ha fet al llarg de la tarda comunicats a les xarxes socials per avisar que s’estan produint diverses afectacions a la xarxa viària com a conseqüència d’esllavissades provocades per la intensitat de les pluges de les últimes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona