Medi ambient

Disputa de l’ACA i Platja d’Aro al Ridaura per un col·lector trencat

L’ens diu que l’Ajuntament l’ha de refer i, pel municipi, és responsabilitat de l’ACA

La crescuda del Ridaura el 18 de novembre va provocar, a més de l’acumulació d’aigua en el curs baix i la desembocadura a Platja d’Aro, diverses esllavissades a l’exterior de la zona canalitzada de la llera que han provocat el trencament d’un col·lector secundari d’aigües residuals paral·lel al riu. Tres setmanes després, els desperfectes encara no s’han resolt. I després que alguns veïns alertin del problema, la resolució de l’episodi roman encallada.

Fonts de l’Agència Catalana de l’Aigua assenyalaven ahir que la reparació dependrà del consistori, en tractar-se d’una canonada “de clavegueram en baixa”, tot i admetre que encara no han avaluat l’impacte de la crescuda del riu sobre el mur de contenció en espera que el nivell d’aigua embassada a la desembocadura i del mateix riu, que continua fluint en superfície, baixi prou per fer-hi sondejos.

El regidor de Medi Ambient, Pep Solé, es mostrava ahir molest després que un inspector de l’ens es personés al consistori per aixecar acta de la incidència, “després que l’Ajuntament la comuniqués” i fes tallar el camí arran dels esllavissaments. El municipi no hi ha intervingut encara, diu Solé, perquè van atribuir, davant els delegats territorials de l’ACA, el desperfecte a problemes de disseny i execució de l’endegament. I vol que l’ens de la Generalitat hi posi solució.Al marge de tot plegat, l’Ajuntament també esperava que com a mínim hi hagués una avaluació prèvia de l’ACA sobre el mur descalçat, ja que el formigó canalitza la part superior de la llera però l’esvoranc se sospita que l’han causat els corrents a la capa freàtica. Per l’edil, .

A Santa Cristina, també pendents
Pel que fa a les esllavissades que la crescuda del riu va provocar també al terme veí de Santa Cristina d’Aro, des de l’ens explicaven ahir que els tècnics continuen avaluant “no només les implicacions tècniques sinó també les jurídiques i administratives” a l’àmbit del Balcà i a l’entorn del pont amb la carretera vella de Sant Feliu de Guíxols i el camí ral, i que el dictamen es farà arribar en primera instància a l’alcalde, Xavier Sala. En el cas del camí del Balcà, la crescuda va engolir part de la pista paral·lela al riu, a tocar del camp de pràctiques del Golf Costa Brava, i va fer caure un dels tres ‘quercus’ monumentals –el roure– que hi havia a tocar de la llera l’impacte del trencament de la canonada ha estat molt inferior en haver passat en temporada baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona