Medi ambient

Sarrià accepta el pla d’Hinojosa per reduir els sorolls

Tècnics del consistori i de la Generalitat veuen correctes les mesures previstes

Es presentaran les actuacions als veïns

Pas endavant important en el procés per aconseguir reduir les molèsties derivades de l’activitat de la indústria paperera Hinojosa de Sarrià de Ter. Després que s’analitzés a fons un pla presentat per l’empresa per reduir els sorolls, tant l’Ajuntament com la Generalitat hi han donat el vistiplau. Les actuacions que s’hi plantegen van ser estudiades a diverses bandes: per especialistes de la direcció general de Qualitat Ambiental del govern català, així com per tècnics del consistori i d’altres que van ser contractats per l’Ajuntament. Tots ells han qualificat de correcte el paquet de mesures previstes per Hinojosa i, a partir d’aquí, l’equip de govern de Sarrià (ERC) ha pres la decisió d’acceptar el pla. Fonts de la corporació municipal manifesten que “entenen que és tècnicament la millor opció disponible per eliminar definitivament els problemes de soroll que es pateixen a la població des de fa temps”.

Dimecres es va fer una reunió entre representants de l’Ajuntament i de l’empresa. En la trobada es va traslladar a la indústria que s’acceptava el pla, tot i que un objectiu de l’equip de govern és que es redueixi el termini d’implantació de les accions (al novembre, Hinojosa va explicar que el període d’execució seria d’uns quinze mesos).

Des del consistori es recalca que l’acceptació del pla “està condicionada als controls de seguiment i d’implementació d’aquest per part dels tècnics de la Generalitat i de l’Ajuntament”. Aquests condicionants s’han plasmat en un document d’acord mutu entre les parts i es crearà una comissió tècnica de seguiment de les actuacions a la fàbrica per comprovar si realment són efectives i minimitzen el soroll. I, “com a requisit de transparència cap als veïns”, l’equip de govern farà una presentació pública del contingut del pla abans de finals de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona