Medi ambient

Veïns de Sarrià, crítics amb el pla de sorolls d’Hinojosa

La plataforma Prou lamenta que “es rebutgessin” les mesures que va plantejar per reduir la fressa de la fàbrica, que “tenien un període d’implantació inferior als 13 mesos”

No descarten més mobilitzacions

L’anunci fet dijous des de l’Ajuntament de Sarrià de Ter –que va informar que ha acceptat el pla presentat per Hinojosa per reduir els sorolls derivats de la seva activitat– no ha estat ben rebut per la plataforma Prou. Es tracta d’un col·lectiu de veïns que lluita per erradicar les molèsties de fressa i males olors que fa temps que suporten al municipi, i que provenen de la indústria paperera. Des de la plataforma s’ha emès un comunicat, en el qual es qüestiona el període de tretze mesos que es calcula necessari des d’Hinojosa per poder dur a terme diverses actuacions de millora a les instal·lacions, que han de servir per rebaixar el soroll.

Membres de la plataforma expliquen que van exposar al consistori un seguit de mesures per disminuir el temps de les obres que es va preveure inicialment, que era de quinze mesos. “Pensem que vam plantejar solucions reals, que es podien fer efectives en uns terminis molt més curts, però que van ser rebutjades”. Hi afegeixen que, si les accions ara avalades per l’Ajuntament i la Generalitat es poden aplicar en el termini de 13 mesos, per què no es van començar a implantar abans. I, en espera de conèixer el contingut del pla en un acte públic que l’equip de govern preveu convocar abans de finals d’aquest mes, avancen que no descarten fer més mobilitzacions.

“Aportacions incloses”

La primera protesta va tenir lloc el 24 d’agost de l’any passat. La concentració, convocada per la plataforma, va aplegar unes 300 persones, entre les quals hi havia veïns de tots els sectors, l’alcalde, membres de l’equip de govern i de l’oposició. Transcorreguts cinc mesos des d’aleshores, abans-d’ahir es va donar a conèixer que tant l’Ajuntament com la Generalitat han donat el vistiplau al pla de sorolls presentat per Hinojosa. Les actuacions que s’hi recullen han estat analitzades a fons pels tècnics de les dues administracions, i es va subratllar que l’acceptació del pla es condiciona al seguiment que se’n farà per garantir que es compleixi tot el pactat. Fonts del consistori, alhora, indiquen que al pla es van incorporar aportacions i puntualitzacions que van ser consensuades prèviament amb la plataforma i s’assegura que es continuarà pressionant per reduir el termini de 13 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona