Medi ambient

El castell de Montjuïc, més natural i accessible

L’Ajuntament de Girona vol que sigui un punt cultural i de trobada a l’aire lliure

L’Ajuntament de Girona ha engegat un projecte per renaturalitzar el castell de Montjuïc. Les actuacions consistiran, d’una banda, a adaptar els camins d’accés per aconseguir un itinerari accessible en la fortificació i, de l’altra, a condicionar la zona al voltant de la cisterna per crear un nou espai públic per al barri, que sigui alhora un punt cultural i d’estada a l’aire lliure i que sigui respectuós i integrat en l’entorn.

El projecte, pressupostat en uns 110.000 euros, vol conservar l’atmosfera natural actual del castell, que forma part de la història, la cultura i el passat de la ciutat, però fer-lo més amable i fomentar els seus usos. Per assolir aquests objectius, es consolidarà i s’acotarà el recorregut que uneix l’aparcament i la zona verda del nord-est amb l’accés sud del castell, amb la intenció de potenciar el circuit que connecta a peu el Barri Vell amb el barri de Montjuïc. També es vol recuperar la infraestructura de la cisterna com a espai escènic i cultural per poder-hi desenvolupar activitats i esdeveniments diversos. A més, es preservarà al màxim la vegetació existent i es crearà una zona de nova plantació de 2.222 metres quadrats, formada per vegetació de baixa alçada.

Amb un joc d’alçades

Es planteja, a més, crear un joc amb les alçades d’aquesta nova vegetació per transformar i definir l’espai per aconseguir diferents usos i obtenir atmosferes diverses segons les necessitats de l’època de l’any.

La proposta marca tres àmbits diferents: el fossar, el pati d’armes i l’escenari. El fossar es planteja com l’àrea de benvinguda prèvia a l’espai principal que serveix com a mirador de la ciutat. La zona principal del projecte se situa al pati d’armes, amb una superfície de més de 6.000 metres quadrats i dins de què hi haurà l’escenari, un espai d’uns 240 metres quadrats definit per la cisterna. El fossar i el pati d’armes s’adequaran i es treballarà el terreny per definir un itinerari fàcil de recórrer, ben il·luminat i accessible. Es tractaran els paviments del recorregut amb acabats de terra compactada. A la zona del fossar, es preveu que s’hi incorporin unes grades que ajudaran a connectar l’itinerari per l’espai i serviran com a zona d’estada i descans.

La reforma del consistori s’ha plantejat perquè el castell de Montjuïc es pugui utilitzar tant de dia com de nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona