Els ecologistes dels Serrans celebren deu anys amb unes jornades a les Alcubles

El grup ecologista de la comarca dels Serrans, celebra el seu desè aniversari de creació, mitjançant la programació d'unes jornades que tenen per objectiu analitzar la comarca des de la perspectiva de la biodiversitat i l'ecologia.

Sota el nom genèric de «Serrania Viva», des de dissabte passat hi ha penjada una exposició a la Casa de la Cultura de les Alcubles, que recull exemples de la gran biodiversitat existent en aquesta comarca.

Per al cap de setmana pròxim, hi ha previst el moll de les activitats programades, que abracen projeccions de documentals, concert de folk-rock, una fira artesanal amb tallers temàtics, una pintada d'un mural commemoratiu i una excursió pel terme municipal de la localitat que fa d'amfitriona.

Com a proposta reivindicativa d'aquesta jornada, hi ha la necessitat de produir energia elèctrica amb biomassa procedent de les tales i podes de l'arbrat i dels conreus. Una manera sostenible, senzilla i econòmica de generar electricitat i de crear llocs de treball amb la finalitat de fixar població en aquesta comarca tan necessitada d'atenció en aquest sentit.

PROGRAMA DE LES JORNADES Divendres 9 d'abril: A les 10.30 hores, projecció del Documental «Por nuestro entorno natural» a càrrec del seu autor, Manolo Ambou, a la Casa de la Cultura. A les 23.30 hores, concert folk i rock amb els grups Ali Farnat, Ull de Tro i Miguelito Diferencial y los Magnetotémicos, a la Casa de la Cultura. Dissabte 10 d'abril: A les 10 hores, obertura de la Fira Artesanal a la Plaça de l'Església, amb tallers manuals. A les 11, inici del mural participatiu a la piscina municipal. A les 18 hores, bicicletada contra el canvi climàtic. A les 20 hores, cloenda de la fira i batucada. A les 23 hores, observació astronòmica. Diumenge 11 d'abril: A les 10 hores, excursió primaveral de tot el dia pel terme municipal de les Alcubles. A les 19 hores, cloenda de les Jornades, xocolatada i projeccions de fotografies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona