Medi ambient

Projecte transfronterer per crear grans tallafocs

Crear tallafocs per prevenir grans incendis és un dels eixos del projecte transfronterer Cooperem, que impulsa la col·laboració entre els cossos d’emergències de banda i banda de la frontera. La iniciativa, que durarà fins al 2020, té un pressupost de 2,5 milions d’euros, dels quals un 65% els aporten fons europeus. D’aquest total, mig milió d’euros es destinen a netejar sotabosc. Aquest any, els treballs se centren a la zona “altament sensible” del coll de Panissars. Durant aquesta tardor, se’n desbrossaran 49 hectàrees. I, amb vista al 2020, els treballs se centraran en el corredor d’infraestructures que travessa l’Alt Empordà. Aquí, s’hi invertiran 245.000 euros per desbrossar “sectors estratègics” situats a tocar de l’AP-7 entre la Jonquera i Figueres, perquè segons va concretar el conseller d’Interior, Miquel Buch, l’autopista faci “de barrera” i ajudi a prevenir la propagació d’incendis tan devastadors com el del 2012.

El gran incendi del 2012, que va començar a poca distància de la frontera, va arrasar més de 13.000 hectàrees a l’Alt Empordà. “L’objectiu sempre és anar un pas per davant de les emergències, aprofitant el talent i el coneixement dels cossos implicats”, va subratllar Buch, que sosté que aquesta és la línia de treball del projecte emmarcat en el programa Interreg-Poctefa 14-20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona