Medi ambient

Salt estudia posar càmeres a l’entorn dels contenidors

S’està valorant l’aplicació de multes, que poden anar dels 750 als 3.000 euros

L’Ajuntament de Salt té previst endurir, a partir de la tardor, la lluita contra l’incivisme i el mal ús dels contenidors i, alhora, vol garantir que la recollida selectiva es dugui a terme de manera correcta. El consistori va anunciar ahir que es controlarà més aquest àmbit i que entre les mesures amb què s’està treballant hi ha la instal·lació de càmeres de videovigilància al voltant dels grups de contenidors on es produeixen els casos més preocupants d’amuntegament d’escombraries a la via pública. El regidor de Serveis Urbans, Josep Valentí, va indicar que no és un problema dels contenidors, ja que sovint es troben que hi ha bosses fora dels dipòsits, quan aquests encara estan gairebé buits. “No podem admetre aquesta situació per insalubritat i per mantenir una bona qualitat paisatgística. Per això, treballem per aplicar una tolerància zero a l’incivisme”, hi va afegir.

L’equip d’agents cívics del municipi s’ha centrat, durant quatre mesos, a informar tant particulars com els responsables de comerços sobre el nou sistema de recollida de residus. Després d’aquest període, l’Ajuntament està estudiant ara quin tipus de sancions es pot aplicar en casos d’incompliment, amb multes que podrien anar dels 750 als 3.000 euros. Una de les accions que ja s’ha posat en marxa des de fa alguns mesos és la detecció de les persones que no han fet un bon ús del servei i han deixat les bosses fora dels contenidors sense que aquests estiguessin plens (s’han obert fins a 400 bosses i s’han localitzat 154 persones que no abocaven les escombraries com cal).

L’Ajuntament va recordar ahir que el nou contracte de neteja viària i gestió de residus es va començar a desplegar a Salt el 2018 i que, des d’aleshores, “s’han anat implementant les millores que s’han considerat adequades per adaptar-les a les necessitats de la vila”. A aquestes novetats, cal sumar-hi la campanya informativa dels agents cívics, que s’han encarregat d’explicar als veïns i veïnes i als botiguers els detalls dels nous contenidors, els horaris de recollida dels voluminosos, els tràmits per demanar que els operaris hi passin i la manera com els comerços han de retirar el vidre i el cartró.

A Salt hi ha un total de 201 establiments que fan un ús adequat del servei de recollida de vidre, paper i cartró porta a porta. “Donem tota mena de facilitats a l’hora d’apuntar-se a aquest servei, però encara hi ha negocis que no s’hi han adherit, que deixen els residus als contenidors convencionals i provoquen que es col·lapsin. Després de mesos d’estar-ne informant, es començaran a obrir expedients sancionadors a qui no compleixi la normativa”, va avançar el regidor de Serveis Urbans.

La recollida de paper i cartró en comerços es fa de dilluns a dissabte a partir de les vuit del vespre, mentre que la de vidre es du a terme els dijous a partir de les tres de la tarda. La recollida dels voluminosos es realitza durant set dies a la setmana, de les sis del matí a les dotze del migdia. Quan es va posar en funcionament, l’alcalde, Jordi Viñas, va destacar que el porta a porta permet “incrementar el reciclatge, amb els beneficis ambientals que això comporta” i, alhora, “reduir la despesa que suposa a l’Ajuntament enviar a la incineradora les escombraries que no han estat destriades prèviament per fraccions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona