Medi ambient

Comencen les obres per recuperar l’espai natural de l’estany de Sils

En les dues setmanes vinents s’hi faran intervencions per tal de recuperar la superfície de làmina d’aigua i potenciar l’activitat biològica durant tot l’any

El novembre passat la Fundació Emys, la Fundació Catalunya - La Pedrera, l’Ajuntament de Sils i l’Agència Catalana de l’Aigua van signar un acord per treballar en l’objectiu de millorar la gestió i la situació de l’estany de Sils. En els últims mesos s’ha anat elaborant un pla de gestió que ha de permetre detectar i solucionar les principals problemàtiques que afecten la llacuna. Tot i que el pla de gestió encara no s’ha acabat, el fet que l’estany s’hagi assecat totalment durant els mesos d’estiu ha motivat la decisió de fer-hi una primera intervenció important que arrencarà avui mateix.

Durant les dues setmanes vinents, diverses màquines i 24 voluntaris del camp de voluntariat internacional que impulsa la Fundació Emys se centraran en dues tasques: d’una banda, a eliminar la capa superior de sediments que s’han anat acumulant al llarg dels anys a tota la llacuna, i de l’altra, a controlar i disminuir la presència de canyís. Aquesta planta és autòctona del territori, però a l’estany de Sils s’ha expandit massa i dificulta la presència d’una bona làmina d’aigua. Precisament, consolidar la zona humida quan arribin les pluges és un dels objectius de la intervenció que s’hi farà, i un altre és potenciar l’augment de l’activitat biològica.

Les obres estan finançades principalment per la Fundació Catalunya - La Pedrera i la Fundació Emys. Un cop acabada aquesta intervenció, està previst que durant unes sis setmanes l’espai natural no pugui ser visitat, però que un cop transcorregut aquest temps es pugui disposar d’un nou espai en millors condicions.

Aquesta és la primera acció i la més urgent per recuperar la riquesa natural de l’estany, i en els pròxims mesos n’arribaran més.

L’estany de Sils és un espai protegit dins la xarxa europea Natura 2000, i té especial interès com a zona humida per la població d’ocells migradors i també per la tortuga d’estany, una espècie protegida i de la qual només queda una població madura de forma natural a la plana de la Selva.

LES XIFRES

4
institucions
van signar el mes de novembre passat un conveni per a la gestió de l’estany de Sils.
24
voluntaris
de la Fundació Emys s’afegiran a les tasques per millorar l’activitat biològica de l’estany de Sils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona