Medi ambient

Caldera única per a tota la zona esportiva de Palafrugell

Una instal·lació de biomassa abastirà la piscina i, a mitjà termini, vestidors d’altres equipaments per abaratir costos

L’Ajuntament de Palafrugell ha emprès les obres de la primera fase de la xarxa de calor centralitzada per a la zona esportiva, amb la instal·lació d’una gran caldera per escalfar aigua amb la crema de biomassa a tocar de la pista d’atletisme. Les obres tenen un preu d’adjudicació de 581.391 euros –amb l’IVA inclòs– i estan emmarcades en el programa operatiu Feder 2014-2020, compten amb una subvenció del 50% del fons Feder i un 25% que hi posa la Diputació de Girona.

La primera fase del projecte deixarà la instal·lació preparada per abastir la piscina municipal, mitjançant la instal·lació de la caldera automatitzada, de 500 kW, i tota l’obra civil associada que permetrà dur a terme les següents fases previstes.

Estalvi energètic

La nova instal·lació, segons avança el tinent d’alcaldia de Serveis, Pau Lladó, permetrà reduir les emissions de CO2 en 300 tones anuals, respecte als consums que actualment es registren en diverses calderes alimentades amb gas natural als equipaments esportius. Comencen per la piscina, on la climatització del vas i el proveïment d’aigua per a les dutxes consumeixen força energia, però Lladó explica que tenen una segona fase prevista, per fer arribar l’aigua calenta als vestidors de la pista esportiva i els pavellons d’hoquei i polivalent, entre el 2020 i el 2021. Fins i tot, si la instal·lació encara té capacitat, es plantegen connectar-hi els dos instituts de secundària que hi ha a prop, Frederic Martí i Carreras i Baix Empordà.En matèria de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic, el consistori es marca altres fites per aconseguir reduccions addicionals del 5% en concepte d’energia tèrmica i del 15% en concepte d’energia elèctrica, així com la promoció de llocs de treball per explotar i mantenir els boscos propers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona