Medi ambient

Treuen les últimes torres elèctriques del final del Besòs

Endesa retira 450 metres de cablejat aeri de mitjana tensió

L’abastiment es farà ara amb una línia soterrada

El tram final del riu Besòs, des del pont de Cristòfol de Moura fins a la desembocadura, quedarà ben aviat lliure de torres elèctriques. Ahir va començar el procés de desballestament de les tres línies elèctriques de mitjana tensió a 25 kV que encara sobrevolaven el riu en aquesta zona propera al mar, dins del terme municipal de Sant Adrià de Besòs.

Els treballs inclouen la retirada de sis torres metàl·liques i 450 metres de cable aeri. Perquè això sigui possible, Endesa ha substituït la instal·lació per una nova línia soterrada amb l’objectiu de mantenir el servei als clients d’aquesta població del Barcelonès Nord.

Una grua de grans dimensions assisteix en les tasques de desballestament de les torres elèctriques. Abans, però, ha calgut desprendre el cablejat de les tres línies, de 150 metres de longitud cadascuna, per deixar les estructures pelades. Després, amb l’ajuda de la grua, s’ha procedit al desmuntatge de les torres, que fan 16 metres d’altura cadascuna. Finalment, està previst que amb una piconadora s’esmicoli la base de formigó que subjecta les infraestructures al terra. Tots els residus generats es traslladaran i es revaloraran en una planta de tractament especialitzada.

En paral·lel a aquests treballs de retirada de les línies aèries, s’ha traçat una nova escomesa soterrada de 425 metres pel carrer Olímpic de Sant Adrià de Besòs que creua el pont ferroviari de la línia del Maresme, de 150 metres de longitud, mitjançant un sistema d’estesa tubular fins al carrer de Cervantes, a l’altra llera del riu.

Els treballs, que suposen una inversió de 248.000 euros, formen part dels plans d’Endesa al Barcelonès i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura elèctrica de millores tecnològiques per guanyar en seguretat i fiabilitat a més de la reducció de l’impacte visual de les infraestructures situades a la llera del riu.

L’any 2003 va començar el procés de retirada de les primeres torres d’alta tensió de la llera del Besòs i del cablejat que les unia, en aquest cas al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet.

LA XIFRA

6
torres
metàl·liques que quedaven al tram final del riu seran retirades durant el desballestament de la línia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona