Medi ambient

Medi ambient

Fixar els límits del soroll

Presenten el nou visor de mapes de capacitat acústica, que determina els valors admissibles en cada zona del territori

L’eina serveix per gestionar la contaminació acústica dels municipis catalans i dona seguretat jurídica

El visor de mapes de capacitat acústica de Catalunya és una nova eina per gestionar la contaminació acústica dels municipis. Determina els valors límit admissibles en termes de soroll per a cada zona del territori i dona seguretat jurídica tant als titulars d’activitats com a la ciutadania en general sobre què està permès i quins són els límits. El nou visor recull la informació dels mapes locals aprovats, que s’han fet amb l’assistència tècnica de la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Cadascun d’aquests mapes inclosos al visor estableix els objectius de qualitat acústica per a cada zona del territori, determinant els valors límit admissibles en termes de soroll. D’aquesta manera, tant titulars d’activitats com persones que poden estar exposades a un excés de soroll en qualsevol dels municipis que apareixen al visor poden saber quins són els límits i actuar en conseqüència. La normativa fixa que aquests mapes han de ser públics i de fàcil accés per a la ciutadania.

La llei de protecció contra la contaminació acústica estableix que els municipis han de disposar d’un mapa de capacitat acústica aprovat per poder exercir les competències municipals en matèria de soroll. Des de l’any 2009, la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat suport tècnic als ajuntaments, elaborant propostes de mapa de capacitat acústica per als municipis que ho han sol·licitat. Fins ara, aquesta assistència tècnica gratuïta s’ha donat a 765 municipis de Catalunya i ha suposat una inversió de 468.365 euros.

El nou visor de mapes de capacitat acústica de Catalunya ja s’ha presentat als tècnics de les administracions locals. En el mateix acte, es van posar en coneixement dels assistents les noves guies sobre la prevenció de la contaminació acústica i lumínica. Dels tres documents, dos estan adreçats a donar pautes per facilitar al personal tècnic municipal la seva tasca d’informar els expedients d’activitats sotmeses a la normativa de prevenció i control ambiental d’activitats. El tercer és relatiu a criteris i metodologia per al control del compliment de la normativa de contaminació lumínica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona