Medi ambient

Endarrereixen fins al 2021 el porta a porta colomenc

L’Ajuntament considera que l’eliminació de contenidors soterrats en mal estat ja és el primer pas del canvi

L’equip de govern negocia amb l’adjudicatària del servei els termes de la desvinculació

El porta a porta a Santa Coloma de Farners hauria de ser una realitat l’any que ve. És una tria de la majoria dels grups, i l’actual equip de govern (JxCat, ERC i Independents) ha continuat els tràmits. Un pas visible és l’eliminació dels contenidors soterrats de tres carrers, diu el regidor de Medi Ambient, Pep Prat (Independents-IdSelva). El porta a porta havia de ser una realitat el 2017, però s’ha anat endarrerint.

Aquesta setmana, empleats municipals han eliminat contenidors soterrats en mal estat al carrer del Prat, Manresa i Moragas. “Això ja vol dir que els contenidors desapareixeran de Santa Coloma [amb el porta a porta].” L’equip de govern també treballa alhora en els termes de la desvinculació amb l’Ajuntament de l’empresa que gestiona la recollida de deixalles, Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC), que presta el servei tot i estar fora de contracte. Aquest any, l’Ajuntament destinarà 1.340.000 euros a la recollida.

En l’anterior mandat, amb ERC i MES en l’equip de govern i Joan Martí d’alcalde, l’Ajuntament de Santa Coloma va iniciar els tràmits cap al porta a porta, tot i algunes reticències de CiU (ara JxCat). ERC era partidària de delegar la gestió a l’empresa del Consell Comarcal de la Selva Nora –ara cent per cent pública. L’actual equip de govern sospesa també la possibilitat de treure a licitació el servei. “Buscarem l’opció més avantatjosa”, afirma Prat.

Recentment, el PSC ha demanat una pla de millora de la qualitat urbana en una moció, que ha estat rebutjada. Prat convida els socialistes i la resta de grups a parlar del canvi de sistema: “Entre tots, i de la manera que sigui, hem de trobar la millor opció.”

En el ple del 20 de desembre, el de l’aprovació definitiva de les ordenances, la regidora de la CUP Sylvia Barragán va reclamar que es torni a reunir el consell sectorial de medi ambient, en què en l’anterior mandat s’havia avançat cap al porta a porta.

Deu de tretze

En el ple del divendres 20 a la tarda, va sobtar que hi faltessin tres dels 13 regidors de l’equip de govern, tots tres d’ERC. No hi van poder ser el primer tinent d’alcaldia i exalcalde, l’esmentat Joan Martí; el regidor d’Urbanisme, Ricard Pujol, i l’edil de Cultura, Mireia Mitjavila. Manel Barroso (ERC), el regidor de Medi Natural, va arribar uns minuts tard. Hi eren els de JxCat (5).

El ple va aprovar, entre altres canvis, la pujada del 8% de la taxa de recollida de residus. “La podríem apujar fins a un 16%”, va afirmar l’alcaldessa, Susagna Riera (JxCat). “No ho fem per no gravar més el ciutadà”, hi va afegir. La modificació d’ordenances va rebre 12 vots a favor, incloent-hi els dos del PSC, i un en contra (CUP).

LA FRASE

Eliminem els contenidors soterrats en mal estat perquè [amb el porta a porta] tots desapareixeran
Pep Prat
regidor de medi ambient de santa coloma de f. (independents)

LA DATA

20.12.19
Va ser
el dia en què l’Ajuntament va aprovar les ordenances, que inclouen l’increment del 8% de la taxa de recollida.

LA XIFRA

3
regidors
absents de l’equip de govern en el ple de l’aprovació definitiva de les ordenances, el 20 de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona