Medi ambient

Skydive compensarà l’emissió de CO2 amb projectes mediambientals

L’aeròdrom d’Empuriabrava calcula que el 2020 els salts de paracaigudisme poden generar fins a 1.100 tones de CO2

S’invertirà en països emergents

Skydive Empuriabrava, l’aeròdrom i centre de paracaigudisme de Castelló d’Empúries, compensarà les emissions de CO2 que genera la seva activitat invertint en projectes de protecció del medi ambient. L’empresa preveu fer aquest 2020 més de 70.000 salts, repartits en uns 4.000 vols en avioneta, i calcula que aquesta activitat generarà entre 870 i 1.100 tones de CO2. A partir d’aquest 2020 Skydive Empuriabrava se suma, doncs, a les empreses que prenen la iniciativa d’afrontar el canvi climàtic invertint per revertir els efectes negatius del CO2 i altres gasos d’efecte hivernacle.

La inversió anual que assumirà l’empresa es determinarà a partir del nombre de tones de CO2 que s’emetin i del cost dels projectes de compensació que es desenvolupin. Juli Sargatal, membre de l’equip directiu de Skydive Empuriabrava, avança que pot suposar un import superior als 5.000 euros. Els projectes que es duen a terme en matèria de neutralitat climàtica sovint es troben en països emergents o en desenvolupament, i solen ser accions de protecció forestal i reforestació al Brasil i l’Amazones, Malawi o Turquia, entre d’altres. Uns projectes que, a banda d’aportar avantatges ecològics, també ajuden a millorar les condicions de vida de la població local.

Skydive Empuriabrava invertirà en aquests projectes juntament amb les entitats col·laboradores Klima Invest i Care All Foundation. Les iniciatives són auditades i compleixen els requisits establerts per les Nacions Unides pel que fa al benefici ambiental, social i de millora de condició de vida dels habitants d’aquestes àrees. “No és només una qüestió d’imatge, reforcem el compromís de l’empresa amb l’entorn; això se sumarà als 80.000 euros que fins al dia d’avui s’han aportat a projectes socials dedicant un 3% dels salts d’alta gamma a una entitat amb finalitats solidàries”, diu Juli Sargatal.

LA FRASE

Aquesta iniciativa se sumarà a l’aportació social que ja fèiem a entitats amb finalitats solidàries
Juli Sargatal
Membre de l’equip directiu de Skydive

Empresa líder del sector a Europa

Amb uns dos milions i mig de salts sumats (71.000 el 2019), La Terra del Cel-Skydive Empuriabrava és líder del sector a Europa i entre les més importants del món.

Les instal·lacions es van posar en marxa el 1977 i el 2012 les van adquirir els actuals propietaris, un grup inversor de Dubai. L’any passat Skydive Empuriabrava va facturar uns cinc milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona